Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Kako na en mah rešiti prehransko draginjo in podnebno krizo

Že danes je treba sprejeti sistemske ukrepe za kakovostno in varno hrano po dostopnih cenah za vse ter s čim manjšim vplivom na podnebje in okolje.
Zmanjšanje prehranjevanja z mesom in povečanje prehranjevanja z rastlinsko hrano ter večji delež ekološkega kmetijstva so po besedah Senke Šifkovič ključni za bolj trajnosten sistem preskrbe s hrano. FOTO: Jure Eržen/Delo
Zmanjšanje prehranjevanja z mesom in povečanje prehranjevanja z rastlinsko hrano ter večji delež ekološkega kmetijstva so po besedah Senke Šifkovič ključni za bolj trajnosten sistem preskrbe s hrano. FOTO: Jure Eržen/Delo
1. 10. 2022 | 05:00
1. 10. 2022 | 09:00
16:41

V nadaljevanju preberite: 

Prehranska draginja, ki nam poleg inflacije in energetske draginje tanjša denarnice, kaže, da je globalni sistem preskrbe s hrano netrajnosten in neodporen proti ekonomskim in podnebnim šokom. Ker ne storimo dovolj za blaženje in prilagajanje na podnebno krizo, ki močno vpliva tudi na pridelavo hrane, lahko pričakujemo, da se bo prehranska draginja le še stopnjevala. Zato je nujno že danes sprejeti »dolgoročne okoljsko in socialno odgovorne sistemske rešitve, s katerimi bi prehransko draginjo in podnebno krizo naslovili hkrati«.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine