Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Lačnih 735 milijonov, v smeti pa milijarda ton hrane

Mednarodna razvojna pomoč: Več kot 60 odstotkov sredstev, ki jih namenja Slovenija, predstavljajo oprostitev šolnin tujim študentom in oskrba beguncev.
Slovenska karitas je v sodelovanju z MZZ v Burundiju izvajala razvojni projekt, ki otrokom omogoča izobrazbo in boljšo prihodnost.

Foto Slovenska karitas
Slovenska karitas je v sodelovanju z MZZ v Burundiju izvajala razvojni projekt, ki otrokom omogoča izobrazbo in boljšo prihodnost. Foto Slovenska karitas
16. 10. 2024 | 05:00
8:05

V nadaljevanju preberite:

»Čeprav je Slovenija v svetovnem merilu zelo majhna donatorica razvojne pomoči in sredstev za nujni humanitarni odziv, je njen prispevek neprecenljiv ter izraz solidarnosti in odgovornosti,« je zunanja ministrica Tanja Fajon pospremila odprtje 12. slovenskih razvojnih dnevov z naslovom Za svet brez lakote. Država je za razvojno pomoč lani namenila skoraj 153 milijonov evrov oziroma 0,24 odstotka bruto nacionalnega dohodka (BND), kar 60 odstotkov zneska pa predstavljajo sredstva za oskrbo beguncev in migrantov ter oprostitev šolnin za študente iz držav Zahodnega Balkana.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine