Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Slovenija bo Ukrajini letos za humanitarno pomoč namenila pet milijonov evrov

Slovenija se že usmerja v povojno obnovo Ukrajine. Največ humanitarne pomoči bo letos namenila državama, ki sta žrtvi ruskih in izraelskih vojaških napadov.
Slovenija bo Ukrajini letos za humanitarno pomoč namenila pet milijonov evrov. FOTO: Jure Eržen/Delo
Slovenija bo Ukrajini letos za humanitarno pomoč namenila pet milijonov evrov. FOTO: Jure Eržen/Delo
12. 10. 2024 | 05:00
12. 10. 2024 | 10:39
6:39

V nadaljevanju preberite:

V fokusu delitve slovenske humanitarne in razvojne pomoči sta zaradi objektivnih dejstev Ukrajina in Gaza, na dolgi rok pa prva prioriteta ostaja Zahodni Balkan. Predsednik vlade Robert Golob je priznal, da Slovenija nima več orožja, ki bi ga lahko poslala Ukrajini, zato ji letos namenja pet milijonov evrov humanitarne pomoči.

Okoli 15 milijonov evrov pa je na ministrstvu za zunanje zadeve, ki je koordinator razdeljevanja slovenske humanitarne in razvojne pomoči, na letni ravni namenjeno za krizna žarišča, kot so Ukrajina, Gaza, od evropske javnosti pozabljeni Južni Sudan in druga.

V primerjavi z Ukrajino je slovenskim humanitarnim in razvojnim organizacijam bistveno težje izvajati pomoč v Gazi. Ko je bil lani objavljen razpis za razvojne in humanitarne projekte v Gazi, se nanj ni prijavila nobena slovenska organizacija, saj tam nima nobenih zmogljivosti za izvedbo projektov.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine