Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Izkupiček srednjeevropske trojke v obleganem Kijevu

Janša je kot zmagoviti udeleženec jugoslovanskih kofliktov svetoval Ukrajincem, poudarja nekdanji zunanji minister Dimitrij Rupel.
Zunanjepolitični vrhunec tretje vlade Janeza Janše je njegovo rokovanje z ukrajinskim predsednikom Volodomirjem Zelenskim v obleganem Kijevu. Foto Reuters
Zunanjepolitični vrhunec tretje vlade Janeza Janše je njegovo rokovanje z ukrajinskim predsednikom Volodomirjem Zelenskim v obleganem Kijevu. Foto Reuters
17. 3. 2022 | 05:00
5:44

V nadaljevanju preberite:

Predsednik vlade Janez Janša je pot v Kijev načrtoval že prejšnji mesec, a mu je račune takrat prekrižala ruska invazija na Ukrajino. Oblegani Kijev je skupaj s poljskim in češkim kolegom, Mateuszem Morawieckim in Petrom Fialo, dosegel v torek, ko je trojka vzhodnoevropskih voditeljev ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu prenesla sporočilo evropske solidarnosti.

Nekdanji slovenski zunanji minister Dimitrij Rupel ocenjuje, da je treba Janezu Janši, ki je o obisku govoril tudi za britanski BBC, čestitati za pogum, oceno primernega trenutka in sporočilo, ki ga je prenesel ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu. Rupel primerja slovensko osamosvojitev leta 1991, ko je Slovenijo napadla Jugoslavija, natančneje Srbija oziroma Jugoslovanska ljudska armada, in sedanjo ukrajinsko obrambo pred rusko vojaško agresijo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine