Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Leonida Zalokar: Družinski stili vzgoje ostajajo nedotakljivi

Strokovnjaki opozarjajo, da imamo premalo raziskav o pojavnih oblikah in vzrokih. Izpostavljajo vlogo družbenih razmer in družine.
»Družba ob svojih spektakularnih gospodarskih, tehnoloških, medicinskih dosežkih generira vse več trpljenja zaradi stresa, nevednosti, neenakosti, revščine, osamljenosti, odtujenosti. Nasilje mladih lahko razumemo kot živi alarm, kje vse je naša družba odpovedala,« pravi dr. Leonida Zalokar.

Foto Leon Vidic
»Družba ob svojih spektakularnih gospodarskih, tehnoloških, medicinskih dosežkih generira vse več trpljenja zaradi stresa, nevednosti, neenakosti, revščine, osamljenosti, odtujenosti. Nasilje mladih lahko razumemo kot živi alarm, kje vse je naša družba odpovedala,« pravi dr. Leonida Zalokar. Foto Leon Vidic
21. 5. 2024 | 05:00
21. 5. 2024 | 10:38
6:55

V nadaljevanju preberite:

Kakšno sporočilo daje družba mladim o prioritetah in vrednotah, če je prvo vprašanje sedmošolki, za katero je vrstnik tekel z nožem v roki, ali se je dogajalo na šolskem igrišču ali na drugi strani ograje? Ker je od tega odvisno, kdo in kako bo ukrepal, ne od samega dejanja in njegovih posledic.

Neustrezni odzivi odraslih na medvrstniško nasilje, njegovo nezadostno prepoznavanje in pogosto tudi neobravnavanje vodijo do tega, da mladi odraslim glede tovrstnega nasilja ne zaupajo. O njem tudi nimamo ustreznih empiričnih raziskav, svarijo strokovnjaki.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine