Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

»Čakam na operacijo čeljusti«

Iz foto agencije BoBo so obsodili četrtkovo nasilje in opozorili na pomen fotoreporterstva, ki dokumentira in obvešča javnost.
ZDA_predsedniskeVolitve_7November
ZDA_predsedniskeVolitve_7November
Be. B.
6. 11. 2020 | 19:32
6. 11. 2020 | 19:40
2:15
V četrtkovih izgredih je bil, poleg petnajstih policistov, med katerimi jih je pet iskalo zdravniško pomoč, težje poškodovan fotoreporter foto agencije BoBo Borut Živulović, ki so ga nasilneži napadli in nezavestnega še pretepali. Kot so v izjavi zapisali iz foto agencije, je njihov fotoreporter v ljubljanskem UKC in k sreči okreva. Upajo, da posledice ne bodo dolgotrajnejše.

Na svojem osebnem facebook profilu se je kasneje oglasil še Živulović, ki je zapisal: »Včeraj sem pokrival protest kot fotoreporter to počne. Situacija je postala napeta po kakšni uri, ko smo se premikali iz Trga republike proti Gregorčičevi ulici. Pa sva s kolegom fotografom fotografirala rahel spopad med protestniki in policisti (želvami). Policisti so uporabili solzivec in stekli stran. Tam sva ostala sama s protestniki, ko sem kar naenkrat zaslišim 'o lej, fotografa'. Kot je zapisal, se nato dogodka ne spomni več. Zbudil se je v bolečini in ni vedel, kaj se dogaja. Zapisal je še, da je trenutno na stomatološki kliniki, kjer čaka na operacijo čeljusti. 

image_alt
Policija pri uporabi prisilnih sredstev ni pretiravala


Iz foto agencije BoBo so obsodili nasilje in opozorili na pomen fotoreporterstva in novinarstva. »Svoje delo opravljamo že desetletja, a tako hudega in popolnoma nesprejemljivega in z nasiljem prežetega napada na našega delavca – in s tem tudi na naše delo! – še nikdar nismo doživeli, ne glede na to na kako nevarnih območjih sveta smo vedno zgolj in samo opravljali svojo profesionalno nalogo: s fotografijo dokumentirati dogodke in o tem obveščati najširšo javnost.« Obsodili so vse, ki so zanetili nasilne proteste in jih izpeljali – obenem pa so sporočili, da bodo s svojim delom nadaljevali, »saj bi brez slike in besede, ki jo pošiljamo v svet  brezno vsakršnega ekstremizma in nasilništva bilo še globlje.«

FOTO: Voranc Vogel/Delo
FOTO: Voranc Vogel/Delo

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine