Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Obnavljamo Slovenijo

Bruseljski milijoni za kolosalen odziv Slovenije

Pred današnjim obiskom Ursule von der Leyen prvi obrisi tega, kako bi Slovenija lahko pridobila vire EU za sanacijo in preventivo.
Ursula von der Leyen si bo ogledala razdejanje po poplavah in nagovorila državni zbor, ki se bo sestal na izrednem zasedanju. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP
Ursula von der Leyen si bo ogledala razdejanje po poplavah in nagovorila državni zbor, ki se bo sestal na izrednem zasedanju. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP
9. 8. 2023 | 05:30
18. 8. 2023 | 15:09
6:18

V nadaljevanju preberite:

Predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen si bo med današnjim obiskom v Sloveniji lahko na lastne oči ogledala razdejanje, ki so ga za sabo pustile katastrofalne poplave konec tedna. Od sogovornikov, predsednika vlade Roberta Goloba, predstavnikov lokalnih oblasti in drugih, bo lahko neposredno slišala, kakšne so razmere na terenu. Med drugim bo tema pogovorov iskanje možnosti, kako bi EU lahko podprla prizadevanje za obnovo in preventivo.

Priprava konkretnih projektov za financiranje z denarjem EU bo zahtevala čas. ko v državo prihajajo bagri, mobilni mostovi in druga tehnika z ekipami. To je prvi krizni odziv. Naslednja faza bo izkoriščanje denarja, ki je na razpolago v različnih evropskih skladih. V evropski komisiji neuradno govorijo o »kolosalnem odzivu«, ki ga bosta morala organizirati slovenska vlada in državna administracija.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine