Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Vodja mariborskih kriminalistov priznal vožnjo pod vplivom alkohola

V telefonskem pogovoru za Radio Maribor je pojasnil, da dogodek obžaluje ter da pred odgovornostjo ne beži. 
Robertu Mundi so policisti izrekli globo v višini 900 evrov ter 16 kazenskih točk. FOTO: Aleš Andlovič
Robertu Mundi so policisti izrekli globo v višini 900 evrov ter 16 kazenskih točk. FOTO: Aleš Andlovič
P. V.
11. 2. 2019 | 15:52
11. 2. 2019 | 18:58
2:40
Vodja mariborske kriminalistične policije Robert Munda je za Radio Maribor potrdil navedbe medijev, da so ga policisti v noči s petka na soboto ustavili ter oglobili zaradi vožnje pod vplivom alkohola. V telefonskem pogovoru je pojasnil, da dogodek obžaluje ter da pred odgovornostjo ne beži. ​Munda zanika poročanje nekaterih medijev, da je pred policisti sprva hotel zbežati.  

​Za odstop z delovnega mesta po njegovem ni razlogov, saj ni funkcionar, temveč uslužbenec. Poleg tega je bila navedena kršitev storjena zunaj delovnega časa, so pa proti uslužbencu na PU Maribor že uvedli notranjevarnostni postopek. »Ker v policiji takšnih prekrškov ne toleriramo, bo direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek proti njemu uvedel notranjevarnostni postopek. Navedena kršitev pa, ker je bila storjena zunaj delovnega časa, ni take narave, da bi bila potrebna odstranitev delavca z dela. Po zaključenem notranjevarnostnem postopku bo sprejeta odločitev o ustreznem delovnopravnem ukrepu,« je za Delo pojasnil predstavnik PU Maribor Miran Šadl

​Mundo so mariborski policisti ustavili med rutinskim pregledom v petek ob 1.56 na regionalni cesti v Spodnjih Hočah. Odredili so mu in opravili test alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,51 miligrama na liter alkohola. 50-letnemu šefu mariborskih kriminalistov so izrekli globo v višini 900 evrov, ki jo je že poravnal, ter 16 kazenskih točk, za 24 ur pa so mu odvzeli tudi vozniško dovoljenje.
 

Lorbek poklican na zagovor h generalni direktorici slovenske policije


Generalna direktorica slovenske policije Tatjana Bobnar je v povezavi s prometnim dogodkom opravila razgovor z direktorjem PU Maribor Danijelom Lorbkom. Kot je za Delo potrdila Vesna Drole, vodja sektorja za odnose z javnostmi slovenske policije, se je z Lorbkom pogovarjala glede nadaljnjih ukrepov za zagotovitev učinkovitega dela na tej upravi. Trenutno poteka notranjevanostni postopek, prav tako pa bo predvidoma izpeljan tudi disciplinski postopek. »V kratkem bodo izvedene tudi potrebne organizacijske in kadrovske spremembe za zagotovitev ustreznih pogojev za učinkovito delo na tej upravi,« so še sporočili z generalne policije. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine