Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Vizualna umetnost

Ne lastniki, temveč varuhi in skrbniki

Voda in zemlja je razstava vizualnih esejev in diagramov Marjetice Potrč, ki opozarjajo na soodvisnost človeka in narave.
Marjetica Potrč od osemdesetih let sistematično opozarja na sobivanje in nujnost sodelovanja med ljudmi in naravo. FOTO: Jaka Jeraša/Obalne galerije Piran
Marjetica Potrč od osemdesetih let sistematično opozarja na sobivanje in nujnost sodelovanja med ljudmi in naravo. FOTO: Jaka Jeraša/Obalne galerije Piran
17. 12. 2022 | 06:00
18. 12. 2022 | 18:38
7:53

V nadaljevanju preberite: 

Marjetica Potrč, ena od mednarodno najprepoznavnejših slovenskih sodobnih umetnic, razpira umetniško prakso na stičišču vizualne umetnosti, arhitekture, ekologije in antropologije. V Mestni galeriji Piran se na razstavi, ki je na ogled do marca prihodnjega leta, med drugim predstavlja z monumentalno poslikavo Dežela varuhov, svojevrstnim hommageem obalnemu prostoru in njegovim prebivalcem.

»Piranski projekt nadaljuje izkušnjo sobivanja narave in človeka v tej kulturni krajini; v risbah sem izpostavila sobivanje človeka in zemlje, soodvisnost med njima, njuno sodelovanje, človekovo skrb za zemljo. Kot simbol sobivanja z naravo sem izpostavila obdelane vrtove nad Piranom – njive, kot jim pravijo domačini – in družinsko pridelavo solnih polj v Sečov­ljah,« je dejala umetnica.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine