Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Andrijanič: Odločiti se moramo, ali želimo biti del evropske digitalne zgodbe

Predsednik strateškega sveta za digitalizacijo verjame, da bo večina ukrepov, ki bi digitalno preobrazili državo, izvedenih do konca naslednjega leta.
Mark Boris Andrijanič želi, da digitalni preboj postane stvar širšega političnega in družbenega konsenza. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Mark Boris Andrijanič želi, da digitalni preboj postane stvar širšega političnega in družbenega konsenza. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
26. 6. 2021 | 06:00
12. 7. 2021 | 22:18
10:04

V intervjuju preberite:


Javnost se je v torek seznanila z vladnimi ukrepi za digitalno preobrazbo države. Pripravil jih je strateški svet za digitalizacijo, kjer poudarjajo, da gre zgolj za prvi nabor ukrepov, sledili naj bi še drugi. Prve ukrepe je za Delo razložil predsednik strateškega sveta Mark Boris Andrijanič, človek, na katerega premier Janez Janša stavi, da bo začrtal gabarite za digitalni preboj države.
Sogovornik razlaga, kaj se zgodi s strateškim svetom v primeru padca vlade, jasen je tudi glede izvedbe ukrepov v praksi in razkrije načrte za naprej. V pogovoru opiše delovanje strateškega sveta in jasno podpre rahljanje priseljenske politike. V luči slednjega pove še, kako se na takšne predloge odziva premier, čigar stranka se sicer napaja na protipriseljenski retoriki.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine