Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Geoplin sklenil prvi posel z azerbajdžanskim Socarjem

Prva dobava še neznane količine plina iz Azerbajžana je podlaga za dolgoročno sodelovanje.
Srečanje v Bakuju FOTO: Geoplin
Srečanje v Bakuju FOTO: Geoplin
1. 8. 2024 | 16:16
1. 8. 2024 | 16:31
1:39

Slovenski Geoplin je danes sklenil prvi posel o dobavi zemeljskega plina od azerbajdžanskega dobavitelja, naftne družbe Socar, ki je lahko prvi korak k dolgoročnemu sodelovanju na področju dobav zemeljskega plina med družbama.

Posel je bil sklenjen na podlagi memoranduma o sodelovanju, ki sta ga podpisala Socar in Geoplin, največji slovenski dobavitelj zemeljskega plina, na srečanju med ministrom Bojanom Kumrom in predsednikom azerbajdžanskega podjetja Socar 17. julija letos v Bakuju. Takrat je direktor Geoplina Simon Urbancl poudaril, kako pomembna je pri sklepanju tovrstnih dogovorov podpora predstavnikov slovenske države.

Namen podpisanega memoranduma je bila poglobitev sodelovanja na področju dobave zemeljskega plina. Danes sklenjeni posel dobave je prvi korak k potencialnemu nadaljnjemu dolgotrajnejšemu sodelovanju med Geoplinom in Socarjem, sporočajo iz Geoplina.

image_alt
Geoplin in azerbajdžanski Socar bosta sodelovala pri dobavi plina

Na vprašanje Dela, za kakšne količine plina gre in po kateri poti bi ta plin lahko prišel v Slovenijo, v Geoplinu odgovarjajo, da »več informacij od navedenih v sporočilu trenutno žal ne moremo razkrivati, tak je tudi dogovor s Socarjem«.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine