Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Finančna javnost čaka na četrtkove signale iz ECB

Obresti bodo sicer nespremenjene, vprašanje pa je, kako se bodo »jastrebi« in »golobi« uskladili glede nakupov obveznic do izteka pandemičnega programa.
Kaj bo v četrtek med vrsticami sporočila predsednica ECB Christine Lagarde, se sprašuje finančna javnost. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Kaj bo v četrtek med vrsticami sporočila predsednica ECB Christine Lagarde, se sprašuje finančna javnost. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
8. 9. 2021 | 06:00
5:19
V članku preberite: 

Svet Evropske centralne banke (ECB) ima ta četrtek na mizi odločanje o monetarnih zadevah, kjer sicer kakih sprememb obrestnih mer še vsaj nekaj četrtletij ni pričakovati. Ključno vprašanje je, ali bo ECB, ki jo vodi Christine Lagarde, sporočila kakršnokoli odločitev ali namig o postopnem zmanjšanju nakupov obveznic v okviru lanskega,1850 milijard vrednega izrednega programa odkupov vrednostnih papirjev za čas pandemije (PEPP), recimo z 80 na 60 milijard evrov na mesec.

Zagotovo se bodo glede obsega odkupov obveznic v zakulisju še naprej kresala mnenja med jastrebi in golobi, torej zagovorniki nekoliko bolj omejevalne denarne politike na čelu z Nemčijo in pa tistimi, ki še naprej prisegajo na močno spodbujevalne ukrepe evropske denarne oblasti.

V članku pišemo, kaj od četrtkovega srečanja centralniih bankirjev, med katerimi bo tudi guverner BS Boštjan Vasle, pričakuje finančna javnost in katere pomembne nove napovedi bo tokrat še predstavila ECB.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine