Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmagoslavje Japonca, med elitno osmerico trije Slovenci

Anže Lanišek je bil najboljši slovenski smučarski skakalec tudi na tekmi za svetovni pokal z le eno serijo v Lahtiju.
Rjoju Kobajaši je v svojo korist odločil tekmo v Lahtiju. FOTO: Borut Živulović/Reuters
Rjoju Kobajaši je v svojo korist odločil tekmo v Lahtiju. FOTO: Borut Živulović/Reuters
26. 3. 2023 | 17:15
26. 3. 2023 | 18:58
3:40

V Lahtiju so izpeljali le eno serijo posamične tekme za svetovni pokal v smučarskih skokih. V spremenljivih razmerah je najdlje odneslo Japonca Rjojuja Kobajašija (136,5 m), ki je zmagal s 4,1 točke naskoka pred Avstrijcem Stefanom Kraftom (130 m). Tretje mesto je osvojil Nemec Karl Geiger (133 m).

Najboljši Slovenec je bil znova Anže Lanišek (127,5 m), ki je z zaostankom 12,2 točke za Kobajašijem zasedel peto mesto. Timi Zajc (127,5 m) je bil sedmi, tik za njim pa se je uvrstil Lovro Kos (123,5 m). 

»Spet dober skok. Za kaj več je zmanjkalo mogoče malce sreče. Najbolj pa me veseli dejstvo, da je forma še vedno v vzponu. Se že veselim Planice,« je bil zadovoljen Lanišek. »Danes sem kar vesel, da sem preživel ta Lahti in se mi je kolikor toliko pokrilo z razmerami. Rezultat med deset je res lep,« je dodal Zajc.

Dobro volje je bil tudi Kos: »Uspel mi je en lep skok, sreča je bila tudi na moji strani. Hvala pomočniku, ki je bil danes na vetru, da je to uredil. Sicer pa komaj čakam Planico in počasi konec sezone. Malo smo že utrujeni, a gremo naprej.«

Jelar predčasno poletel domov

Praznih rok sta ostala Domen Prevc (103 m) in mladinec Rok Masle (103,5 m), ki sta tekmo končala na 39. oziroma 43. mestu. Žiga Jelar je zaradi suma na bakterijsko okužbo že včeraj odpotoval domov.

Skupnemu zmagovalcu svetovnega pokala, Norvežanu Halvorju Egnerju Granerudu (95 m) se je nastop povsem ponesrečil in je zasedel šele 46. mesto.

Zadnje tekmovanje sezone za svetovni pokal 2022/23 bo od četrtka do nedelje na letalnici bratov Gorišek v Planici.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine