Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmaga Kildeja v Val Gardeni, Čater spodbudno

Zmaga na superveleslalomu v Dolomitih na Norveško, na cilju le dva od štirih slovenskih smučarjev.
Martin Čater v akciji na današnji tekmi v Val Gardeni. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Martin Čater v akciji na današnji tekmi v Val Gardeni. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
STA, B. E.
17. 12. 2021 | 13:14
17. 12. 2021 | 15:09
3:13

Aleksander Aamodt Kilde je zmagovalec superveleslaloma alpskih smučarjev v Val Gardeni. Norvežan je za deveto zmago v svetovnem pokalu za 22 oziroma 27 stotink sekunde ugnal Avstrijca Matthiasa Mayerja in Vincenta Kriechmayrja, ki sta zasedla drugo in tretje mesto. Za najboljši slovenski dosežek je poskrbel Martin Čater na 12. mestu.

Kilde je pri 29 letih prismučal Norveški 46. moško superveleslalomsko zmago v svetovnem pokalu in jubilejno deseto zmago na superveleslalomih na progi Saslong. Pet od teh jih je Val Gardeni osvojil sloviti Kildejev rojak Aksel Lund Svindal, dve ima poškodovani Kjetil Jansrud, dve po novem tudi Kilde. Enkrat je na tem prizorišču zmagal tudi Lasse Kjus.

Na vrhu ostaja Jure Franko

Slovenci so se s štarta pognali šele proti koncu tekme s številkami od 42 do 59. Čater se je dobro lotil preizkušnje, ob vseh merjenjih vmesnega časa je bil konkurenčen, kar je pokazal tudi končni zaostanek 1,14 sekunde ob prihodu v cilj za zanesljivo uvrstitev med dvanajsterico najboljših. Miha Hrobat, ki je bil natanko sekundo počasnejši od Čatra, je bil 41. Boštjan Kline tekme po napaki na sredini proge ni končal, brez uvrstitve je ostal tudi Nejc Naraločnik.

»Od štarta do cilja mi je uspelo stanovitno, hitro smučanje. Imel sem konstantno hitrost čez celo progo. Bilo je nekaj napak, ampak današnji cilj je bil, da čim bolj spustim smuči v dolino,« je bil svojega drugega najboljšega superveleslaloma v karieri vesel Čater.

Medtem ko je Ilka Štuhec v Val Gardeni celo zmagala, pred tremi leti je bila najhitrejša tako na smuku kot na superveleslalomu, Slovenci na tem prizorišču v Dolomitih niso posegali tako visoko. Jure Franko je še pred osamosvojitvijo Slovenije končal superveleslalom na sedmem mestu.

V soboto bo v Val Gardeni sledil še smuk.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine