Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Z enourno zamudo le začeli preizkus letalnice v Planici, najdaljši Prišlič

Velikanko bratov Gorišek je v prelepem sončnem vremenu prvi znova preizkusil Rok Tarman. Gledalci videli šest poletov prek 200 metrov.
Rok Tarman se je znova prvi spustil po zaletišču planiške letalnice. FOTO: Matej Družnik/Delo
Rok Tarman se je znova prvi spustil po zaletišču planiške letalnice. FOTO: Matej Družnik/Delo
20. 3. 2024 | 11:54
20. 3. 2024 | 12:50
2:52

V Planici so v prelepem sončnem vremenu uspešno spravili pod streho preizkus letalnice bratov Gorišek, ki bo od jutri do nedelje gostila sklepno dejanje 45. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih. Kot prvi se je po zaletišču z novo ledeno smučino znova spustil Rok Tarman, ki ga je odneslo 212 metrov daleč.

Izkušeni 26-letni član domačega kluba ND Rateče-Planica, ki se je sinoči udeležil še članske tekme za slovenski pokal na 110-metrski skakalnici v Kranju, na kateri je osvojil drugo mesto za nordijskim kombinatorcem Gašperjem Breclom (na preizkusu 196 metrov), je imel sicer že petič to čast, da je prvi preizkusil letalnico v dolini pod Poncami. »Občutki so dobri. Pričakoval sem, da bo drugače, težje, a je bilo super. Res ni šlo do osebnega rekorda (215 m), na žalost. Želel sem si malo več, a ni šlo,« je povedal Tarman.

Prišlič: Letalnica je pripravljena vrhunsko

Tako kot lani je najdlje spet odneslo izvrstnega letalca Ernesta Prišliča (SK Zagorje), ki je odjadral do 221 metrov, najbolj pa se mu je z novim osebnim rekordom (218,5 metra) približal Jernej Presečnik (SSK Ljubno BTC). Gledalci so skupaj videli šest poletov prek »magične meje«. »Letalnica je pripravljena vrhunsko. Nova smučina ne bi mogla biti boljša. Spodaj je skakalnica mehka, kar je normalno, ker je sončno vreme, a planiški delavci so se kot vedno zelo izkazali. Ekstremne daljave res ni bilo, a mi smo tu, da pobrusimo smučino,« je dejal 30-letni Prišlič.

image_alt
Gospod iz Norveške je Petra Prevca že povabil k njim

Preizkus letalnice, na kateri so prek 200 metrov poleteli še Gorazd Završnik (SSK Ljubno BTC, 203 metrov), Marcel Stržinar (SSK Norica Žiri, 201 meter) in Avstrijec Peter Reisinger (202 metra), se je sicer zaradi popravkov smučine in okvare semaforja začel z več kot enourno zamudo.

Jutri se bo v Planici začel tekmovalni spored: ob 8. uri bodo na letalnici prižgali zeleno luč za uradni trening, dve ure pozneje pa še za kvalifikacije skakalcev. Ob 17. uri bo na Bloudkovi srednji skakalnici sledila še zadnja ženska tekma sezone za svetovni pokal, po kateri bo Nika Prevc prejela veliki kristalni globus.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine