Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Udarec hud, a cilji ostajajo enaki, čeprav bo vse težje

Po enomesečnem premoru se nadaljuje svetovni pokal za smučarske skakalke, Slovenke do konca sezone brez Eme Klinec.
Ema Klinec je v tej sezoni dvakrat osvojila 3. mesto, a ustavila jo je huda poškodba kolena na DP. FOTO Mavric Pivk/Delo
Ema Klinec je v tej sezoni dvakrat osvojila 3. mesto, a ustavila jo je huda poškodba kolena na DP. FOTO Mavric Pivk/Delo
12. 1. 2019 | 06:00
4:32
Za smučarskimi skakalkami je enomesečni tekmovalni premor, med katerim pa je v slovenski reprezentanci prišlo do ključnega dogodka – na državnem prvenstvu se je poškodovala naša najboljša tekmovalka Ema Klinec, ki je medtem že prestala operacijo kolena in s tem seveda končala sezono. Skakalke sicer danes (8.30) in jutri (2.00) čakata tekmi v Saporu, na Japonskem pa nastopa šest Slovenk.

Ema Klinec, ki je bila odlična že v poletnem delu, ko je v skupnem seštevku velike nagrade osvojila 2. mesto, je zimsko sezono začela na zelo visoki ravni, saj je bila dvakrat tretja (v Lillehammerju in Premanonu) ter potrdila status prvega imena ekipe. A v drugi seriji državnega prvenstva v Planici si je strgala sprednjo križno vez v levem kolenu, pred dobrim tednom dni je prestala operacijo. »Zelo sem vesela, ker je šlo vse po najkrajšem možnem scenariju. Koleno je v dobrem stanju. Operirali so mi ga po novi metodi, ligamis. Vez so mi zašili ter ojačali z vijakom in vrvico. Bolečine sploh ne čutim, koleno je minimalno zatečeno,« je pojasnila Klinčeva, ki dobro pozna celoten postopek rehabilitacije, saj si je leta 2014 v Predazzu prav tako hudo poškodovala koleno.


Velik šok za trenerja


»Seveda je takšen dogodek za trenerja velik šok, ni težjega trenutka, kot tedaj, ko tekmovalka ne more sama iz izteka. Z njo sem bil takoj po padcu v bolnišnici in nato na pregledu z magnetno resonanco, da sva se pogovorila o spremembi kratkoročnih ciljev, medtem ko dolgoročni ostajajo enaki. Ema je profesionalka, zaveda se, da se takšne stvari dogajajo, seveda pa je veliko razočaranje, da se načrtno pripravljaš za osvajanje najvišjih mest in se pripeti nekaj takšnega. Upam, da se ji je zadnjič,« je neljubi dogodek komentiral glavni trener ženske reprezentance Zoran Zupančič, ki je ostal brez veliko več kot šestine reprezentance – Klinčeva bi bila tudi kandidatka za kolajno na SP –, a na to ne želi gledati na takšen način.


»Ostane šest močnih punc«


»Še vedno mi ostane šest močnih punc, vse so sposobne dosegati vrhunske rezultate, nekatere morda res ne še danes, v bližnji prihodnosti pa vsekakor. Vsako punco vrednotim zelo visoko, zato tudi ciljev nisem spreminjal, vsi etapni ostajajo enaki, tako v pokalu narodov kot na večjih tekmovanjih, bo pa seveda malo težje,« pravi Zupančič, ki je z odprtimi rokami sprejel koledar z enomesečnim premorom med sredino decembra in sredino januarja, saj zdaj do konca sezone ne bo več prostih koncev tedna. Včeraj so njegove izbranke – Urša Bogataj, Nika Križnar, Špela Rogelj, Maja Vtič, Jerneja Brecl in Katra Komar – uspešno opravile kvalifikacije za današnjo tekmo, jutri jih čaka še ena. Nato se bodo preselile še v Zao, brez Komarjeve in Breclove, ki bosta nastopili na mladinskem SP v Lahtiju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine