Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Konec sezone za Emo Klinec

Podrobnejši pregledi so potrdili kompletno poškodbo sprednje križne vezi in manjšo kostno-hrustančno udarnino notranjega dela kolena.
Emo Klinec čaka dolgotrajno okrevanje. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Emo Klinec čaka dolgotrajno okrevanje. FOTO: Voranc Vogel/Delo
24. 12. 2018 | 11:43
24. 12. 2018 | 11:50
1:32
Ljubljana – Najuspešnejša slovenska smučarska skakalka v poolimpijski zimi Ema Klinec je po včerajšnjem padcu na državnem prvenstvu v Planici danes opravila še dodatne preglede in slikanja levega kolena pri dr. Mateju Drobniču v Ljubljani. Izvidi so bili vse prej kot spodbudni, saj so potrdili kompletno poškodbo sprednje križne vezi in manjšo kostno-hrustančno udarnino notranjega dela kolena. Potrebna bo torej operativna rekonstrukcija vezi, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije (SZS).


Vrnitev čez šest mesecev


Vrnitev v polne športne obremenitve bo po predvidevanjih zdravnikov mogoča šele čez šest mesecev, kar pomeni, da je sezone svetovnega pokala, v kateri je že dvakrat stala na zmagovalnem odru (tretja je bila v Lillehammerju in Premanonu), zanjo predčasno konec. »Počutim se dobro. Včeraj sem bila še jezna, danes pa sem že z nogami na tleh in sem vesela vse podpore, ki sem je bila deležna od včeraj. Verjamem, da se bo vse obrnilo meni v prid, in upam, da se vrnem čimprej,« je pojasnila 20-letna Gorenjka, ta hip šesta skakalka sveta.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine