Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Trk v štartna vratca brez posledic

Žan Košir in Gloria Kotnik šesta na ekipnem paralelnem slalomu v Winterbergu, v finalu posamične tekme Mastnak in Kotnikova
Gloria Kotnik, Tim Mastnak in Žan Košir so odprli svojo deskarsko sezono. FOTO: Roman Šipić
Gloria Kotnik, Tim Mastnak in Žan Košir so odprli svojo deskarsko sezono. FOTO: Roman Šipić
Š. R., STA
10. 12. 2022 | 14:49
10. 12. 2022 | 17:50
2:26

Slovenska deskarja Gloria Kotnik in Žan Košir sta na ekipnem paralelnem slalomu v Winterbergu, na prvi tekmi svetovnega pokala alpskih deskarjev v sezoni, zasedla šesto mesto. Slovenca sta se na progo Poppenberg odpravila trikrat. V predkrogu sta bila prepričljivo boljša od poljske dvojice Mikolaj Rutkowski/Maria Chyc, v prvem pa je po nekaj težavah Koširja (zaletel se je v štartna vratca in nato lovil ter uspešno ujel tekmeca Kanadčana Arnouda Gaudeta) stvari na svoje mesto postavila Kotnik, ki je bila boljša od Megan Farrell.

V četrtfinalu je Košir brez napak in z lepo prednostjo končal dvoboj proti lani enemu boljših slalomistov, Avstrijcu Arvidu Aunerju. Vse do zadnjih vrat je kazalo na slovensko uvrstitev v polfinale, a je ekipa po manjši napaki Glorie Kotnik proti Avstrijki Claudii Riegler ostala brez nje. Slovenska dvojica je tako končala tekmovanje in zasedla šesto mesto. Zmagala sta Švicarja Gian Casanova in Ladina Jenny pred Avstrijcema Andreasom Prommeggerjem in Danielo Ulbing ter Poljakoma Oskarjem Kwiatkowskim in Aleksandro Król. »Lepa uvrstitev ter predvsem odlične vožnje!« je dejal strokovni vodja paralelnih disciplin Jure Hafner.

V finale nedeljske slalomske preizkušnje v paralelnem slalomu pa sta se uvrstila dva Slovenca. Tim Mastnak je v kvalifikacijah, ki so bile na sporedu po ekipni tekmi, zasedel sedmo mesto, Gloria Kotnik je bila 14. Izpadla sta Rok Marguč z 19. in Žan Košir s 23. časom. »Vedel sem, da sem dobro pripravljen tudi v slalomu, zato sem tekmovanje začel samozavestno. Uspeli sta mi dve lepi vožnji, v prvi sem imel nekaj slabše razmere, v drugi sem bil pa res hiter. Tako dobro v slalomu sezone še nikoli nisem začel, tako da sem res lahko zadovoljen in upam, da bom tako zadovoljen tudi po tekmi,« je dejal Mastnak.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine