Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Slovenski junak dneva upa, da bo ostal na vrhu, kjer je res lepo

Martin Čater po smuku presenečenj ni verjel, da je zmagal, saj mu je senzacija uspela s štartno številko 41.
Martin Čater je močno presenetil tudi sebe. FOTO: AFP
Martin Čater je močno presenetil tudi sebe. FOTO: AFP
STA, B. E.
13. 12. 2020 | 15:31
13. 12. 2020 | 16:04
2:24
Val d'Isere – Slovenski alpski smučar Martin Čater je na smuku presenečenj v Val d'Iseru dosegel krstno zmago na tekmah svetovnega pokala. Ko je prevzel vodstvo, je bil tudi sam v šoku, saj mu je senzacija uspela s štartno številko 41. Oblekel je tudi rdečo majico vodilnega v smuku.

»Še vedno ne morem verjeti. Zdelo se mi je, da sem bil hiter, uspel mi je res dober nastop, a nisem verjel, da bo dovolj za zmago,« je na novinarski konferenci po tekmi dejal novi zmagovalec v kraljevski disciplini. »Zapadlo je veliko snega in prireditelji so se res potrudili, da so pripravili odlično progo, brez grbin, gladko, dejansko idealno, saj sem imel tudi s tako visoko številko zelo dobre razmere,« je dejal.


 

Klineta je vprašal, kako mu je uspelo


Čater si ni mislil, da bo ob prihodu v cilj prevzel mesto vodilnega: »Pričakoval sem dobro uvrstitev, a nisem mogel pričakovati, da bi lahko moje smučanje zadoščalo za prevzem vodstva. V cilju sem bil zato najprej nekoliko v šoku, ko sem videl, da je moj izid v zelenem. Neverjetni občutki. Upam, da ne bom ničesar spreminjal za naslednjo tekmo in da bom ohranil osredotočenost,« je poudaril.

Ob tem je dejal, da je v minuli sezoni čutil veliko pritiska. Tokrat pa se je nekako znebil tega in uspel mu je popoln nastop. »Vedel sem, da dobro smučam, tako superveleslalom, smuk, tudi malo slaloma, ampak to sem moral prikazati tudi na tekmi.«

Čater je tretji slovenski zmagovalec moških smukov za svetovni pokal v alpskem smučanju po Andreju Jermanu in Boštjanu Klinetu. Pred Čatrom je bil nazadnje na najvišji smukaški stopnički Kline, ki je 24. februarja 2017 slavil v Kvitfjellu. Čater je moštvenega kolega, s katerim je v ekipi, celo včeraj vprašal, kaj je naredil, da mu je uspelo. »Pa mi ni mogel ponuditi odgovora, dejal je le, da moram to ugotoviti sam. Danes sem. Upam, da bom ostal na vrhu, ker je res lepo.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine