Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Slovenska četverica na koncu prekratka za bron

Skakalni program na svetovnem prvenstvu v Seefeldu se je zaključil z mešano ekipno tekmo, Slovenija pa je končala na četrtem mestu. 
Nika Križnar med mešano ekipno tekmo. FOTO: Reuters
Nika Križnar med mešano ekipno tekmo. FOTO: Reuters
N. Gr.
2. 3. 2019 | 15:40
2. 3. 2019 | 19:56
4:20
Slovenska četverica Urša Bogataj, Žiga Jelar, Nika Križnar in Peter Prevc se je na ekipni tekmi do zadnjega borila za bron, na koncu pa so bili Norvežani vseeno boljši in končali so na tretjem mestu. Nemci in Avstrijci so bili razred zase, nemško zlato je v zadnjem skoku potrdil Karl Geiger. 

Slovenci so bili v prvi seriji še nekoliko zadržani, po izvrstnem drugem skoku Nike Križnar pa je bilo dosegljivo tudi odličje. Peter Prevc je s solidnim zadnjim skokom izzval Norvežane in Andreasa Stjernena, ki pa je ostal zbran in Norveška je na koncu prehitela Slovenijo za osem točk. 

"Vsi smo se potrudili po najboljših močeh, to je to in zadovoljni smo. S svojimi skoki sem zadovoljna, mislim, da so mi kar v redu uspeli glede na včerajšnji trening. Sem zadovoljna," je po tekmi dejala Bogatajeva, Jelar pa je iskreno dodal: "Je malo grenkega priokusa, konec koncev smo se v finalu res vsi potrudili 'nadstandardno'. Nimamo kaj, takšen je rezultat. Nekaj minut po tekmi bo težko, a to je še ena izkušnja več in verjamem, da bomo lahko tudi mi konkurenčni današnjim zmagovalcem."

Križnarjeva, ki je v finalni seriji pomaknila letvico za vse bodoče tekme na nov rekord, je bila zelo zadovoljna. "Meni je prav všeč to četrto mesto. Vem, da sem skakala super, vsi pa smo se potrudili po svojih najboljših močeh. Dosegli smo lep rezultat in mislim, da se ga moramo zelo, zelo veseliti."

Slovenska reprezentanca je že pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu v Lahtiju v mešani ekipni tekmi zasedla četrto mesto. Skakalni program v Seefeldu je končan, slovenska reprezentanca pa svetovno prvenstvo zapušča brez odličja. 
 

PRVA SERIJA


Prva v slovenski reprezentanci je bila na vrsti Urša Bogataj, ki je skočila odlično in pristala pri 102 metrih in pol. Slovenija je gladko prevzela vodstvo in bo po koncu prve skupine med najbolje uvrščenimi reprezentancami. 

Za Bogatajevo je bil na vrsti Žiga Jelar, ki je pristal pri 99 metrih in pol, kar je bil soliden, a še ne vrhunski skok, je pa Slovenija ostala v igri za visoka mesta in tudi odličja. Izkazalo se je, da je imel Jelar spet najslabše razmere, najmanj pomoči vzgonskega vetra, zato so ga nekateri tekmeci krepko preskočili, zaostanek Slovenije pa se je povečal. 

Tretja je skakala Nika Križnar, v kar zahtevnih vetrovnih razmerah je pristala pri 98 metrih in pol, s čimer pa ni bila najbolj zadovoljna. Tudi Peter Prevc je doskočil kakšen meter prezgodaj, pristal je pri 95 metrih in pol, v finale se je Slovenija gladko uvrstila, a za vodilnimi Nemci zaostaja že za več kot 50 točk. Nemci bijejo boj za zmago z Avstrijci, Slovenci so po prvi seriji šesti, a za tretjimi Norvežani zaostajajo le za tri točke. 


FINALNA SERIJA


Tudi v finalu je Urša Bogataj skočila zelo dobro, pristala je pri 101 metru, a je dobila nekoliko slabše ocene, saj ji sodniki niso priznali telemarka, vseeno pa je Slovenija prevzela vodstvo. Tudi Žiga Jelar je zelo dobro skočil v drugi seriji, pristal je pri 104 metrih, dobil pa je tudi same osemnajstice za lep doskok in Jelar je napram prvi seriji precej dodal v finalu. 

Nika Križnar je v finalu napadla na polno, prikazala je skorajda perfekten skok, bila je točna na mizi in pristala je pri kar 108 metrih in pol. Doskok v telemark ji sicer ni uspel, a je skočil kar 10 metrov dlje kot v prvi seriji in izhodišče Slovenije v boju za kolajne se bo pred zadnjim skokom precej popravilo. 

Peter Prevc je pristal pri 100 metrih in pol, dobil je ocene 18 in 18,5, spet ni imel najboljšega vetra, a je bilo to dovolj za prevzem vodstva! Skok Prevca je bil dober, a žal to na koncu ni bilo dovolj za bronasto odličje, saj je Andreas Stjernen v zadnjem skoku pristal pri 102 metrih in Norveška je prehitela Slovenijo, ki je tekmo končala na četrtem mestu. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine