Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Slivniku še deseto mesto na SP

Slovenski parasmučar Jernej Slivnik je nastope na domačem svetovnem prvenstvu v Kranjski Gori končal z 10. mestom. 
Jernej Slivnik je zaključil z nastopi na SP. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
Jernej Slivnik je zaključil z nastopi na SP. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
STA
23. 1. 2019 | 16:18
23. 1. 2019 | 16:20
1:25
Slovenski parasmučar Jernej Slivnik je uspešno končal nastope na domačem svetovnem prvenstvu za smučarje invalide v Kranjski gori. V današnjem slalomu je končal na desetem mestu v kategoriji sedečih smučarjev.
    
Slivnik je tako v Kranjski Gori končal oba nastopa; v ponedeljek je bil v veleslalomu 17., danes pa si je na slalomu v zahtevnih vremenskih razmerah, med tekmo je vseskozi snežilo, prismučal še deseto mesto.

V prvi vožnji je bil Slivnik deveti, v finalu je nato, tudi zaradi nekaj manjših napak, izgubil eno mesto, a nazadnje vendarle končal na robu deseterice, kar je njegova najboljša uvrstitev na velikih tekmovanjih.

V njegovi kategoriji je slavil Nizozemec Jeroen Kampschreur, kar je bila zanj že druga zlata medalja v Kranjski Gori; drugi je bil Norvežan Jesper Pedersen, tretji pa Poljak Igor Sikorski.

V Kranjski Gori se bo SP končalo v četrtek, ko bodo slalom odpeljale še smučarke, potem pa se bodo smučarji invalidi preselili v Italijo, tam bo še drugi del prvenstva s hitrimi disciplinami, kjer pa Slivnik ne bo tekmoval.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine