Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Skoki (Ž): Ema Klinec v drugi seriji skočila na stopničke

V francoskem središču Premanon je Ema Klinec blestela že v petek, na tekmi pa je v drugi seriji napredovala na tretje mesto. 
Ema Klinec tudi v zimskem delu sezone potrjuje, da poletni dobri rezultati niso bili le naključje. FOTO: Reuters
Ema Klinec tudi v zimskem delu sezone potrjuje, da poletni dobri rezultati niso bili le naključje. FOTO: Reuters
N. Gr.
15. 12. 2018 | 11:50
15. 12. 2018 | 15:18
2:53
Po odpadlih tekmah v središču Titisee-Neustadt minuli konec tedna se ženski svetovni pokal v smučarskih skokih nadaljuje v francoskem Premanonu. Petkove kvalifikacije so vnovič potrdile, da je slovenska izbrana vrsta v odlični formi, Ema Klinec je zaostala le za Katharino Althaus, na tekmo pa se ni uspelo prebiti le Maji Vtič. 

V prvi seriji je bila najboljša Sara Takanaši, za njo sta se zvrstili še Katharina Althaus in Lidija Jakovljeva, zatem pa je že sledil slovenski paket: Ema Klinec je bila peta, Nika Križnar šesta, Urša Bogataj pa sedma. V finale se je uvrstila tudi Špela Rogelj, ki je zaokrožila prvo petnajsterico in tako poskrbela za lep ekipni uspeh Slovenk. 
 

Tri v deseterici


V drugi seriji so Slovenke še malo stopile na plin, Špela Rogelj je napredovala na 12. mesto, Urša Bogataj je tekmo končala na odličnem šestem mestu, Nika Križnar pa še mesto višje. Odličen ekipni uspeh slovenske reprezentance je kronala Ema Klinec, ki je v drugi seriji napredovala s petega na tretje mesto, potem ko je v finalni seriji skočila 88 metrov in pol.

Po tekmi najboljša slovenska skakalka ni bila zadovoljna s svojimi nastopi. "Sama z današnjimi skoki nisem zadovoljna. Prvi je bil slab, a sem v zraku nekako izvlekla metre, ki so me popeljali do četrtega mesta in to mi je dalo motivacijo, da se izboljšam v drugi seriji. V finalu je bil skok povprečen, tako da sem zelo vesela stopničk in tudi tega, da nam je uspel zelo lep ekipni uspeh. Sicer pa imam sama še veliko rezerv,« je dejala 20-letna skakalka, ki je v kvalifikacijah dosegla rekord naprave, danes pa ga je izboljšala Althausova.

»Včerajšnji skok je bil malce bolj predrzen. To se hitro pozna. Morda bi morala samo še malce bolj zadržati smuči in bi šla še dlje. Tudi pri tistem skoku bi se našlo še marsikaj za popraviti,« je menila Klinčeva, ki ji je všeč novo prizorišče svetovnega pokala: »V Premanonu je zelo lepo, tu je prava zimska pravljica. Snega je veliko, skakalnica je lepo pripravljena, organizatorji so se lepo potrudili za prvo tekmo.«

To so bile za Emo Klinec druge stopničke v aktualni sezoni, od nje sta bili boljši le Sara Takanaši, ki je v drugi seriji zdrsnila na drugo mesto, in Katharina Althaus, ki je dobila že petkove kvalifikacije, danes pa je slavila s skoraj 10 točkami prednosti, potem ko je v drugi seriji skočila kar 94 metrov in pol. 
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine