Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Ema Klinec v Lillehamerju prvič letos na stopničkah

Slovenske smučarske skakalke so bile zelo razpoložene na Norveškem, blestela je Ema Klinec, ki je končala na tretjem mestu. 
Ema Klinec je blestela v Lillehamerju. FOTO: Reuters
Ema Klinec je blestela v Lillehamerju. FOTO: Reuters
N. Gr.
1. 12. 2018 | 18:35
1. 12. 2018 | 21:19
2:07
Slovenske skakalke na petkovi prvi tekmi nove sezone niso skakale tako dobro, kot so si obetale po odličnih rezultatih poleti, že sobotna tekma pa je prinesla velik korak naprej. Ema Klinec je poletno formo pokazala tudi na Norveškem in prvič letos končala na stopničkah, osvojila je tretje mesto. Slavila je Rusinja Lidija Jakovljeva, druga pa je bila domačinka Maren Lundby

Klinčeva je bila po prvi seriji šesta, v drugo pa je skočila še bolje in pristala pri kar 98 metrih in pol. Gladko je prevzela vodstvo in se na njem obdržala vse do skoka Maren Lundby, prehitela jo je tudi še debitantka v svetovnem pokalu Jakovljeva, a je tretje mesto lep uspeh, premierne stopničke v novi sezoni pa dober obet za naslednje tekme.

»Včeraj sem že povedala, da bom gradila na zadnjem skoku, ki je bil tehnično lep. Danes sem zadovoljna s tem, ker sem pripravljenost stopnjevala iz poizkusne do druge serije. Glede tega sem zadovoljna. Vesela pa sem tudi, ker čutim, da so v meni rezerve in zato grem kar na trening na veliko skakalnico, da se še izboljšam. V počepu se moram res zložiti do popolnosti, zaupati svojim sposobnostim in na mizi enostavno eksplodirati in me potem odnese čim dlje,« je recept za še kakšne stopničke, današnje so bile šeste v karieri, razkrila najboljša Slovenka.

Odlično je skakala tudi Nika Križnar, ki je zasedla sedmo mesto, Urša Bogataj je bila dvanajsta, do točk pa sta prišli tudi Jerneja Brecl in Maja Vtič. Breclova je končala na 24. mestu, Maja Vtič pa je bila 26. 

Jutri bo v Lillehamerju še tekma na veliki skakalnici, ki bi zaradi višjih hitrosti morala biti še bolj pisana na kožo Slovenkam. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine