Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Risi napolnili mrežo Litovcev in si zagotovili obstanek v skupini B

Slovenska hokejska reprezentanca je zmagala z 9:0.
Slovenija, Litva in Madžarska so imele pred zadnjim krogom po tri točke. FOTO: Matic Klansek Velej
Slovenija, Litva in Madžarska so imele pred zadnjim krogom po tri točke. FOTO: Matic Klansek Velej
STA
5. 5. 2019 | 08:30
5. 5. 2019 | 10:40
1:46
Slovenska hokejska reprezentanca je v kazahstanskem Nursultanu odigrala zadnjo tekmo svetovnega drugoligaškega prvenstva. Z zmago z 9:0 si je zagotovila obstanek v skupini B.

Risi so odločno začeli srečanje in si že v prvi tretjini priigrali lepo predonst z 2:0. Zadela sta Robert Sabolič in Jan Drozg. V drugi tretjini so prednost hitro podvojili: natančno sta merila Anže Kopitar in Matic Podlipnik. Zadela sta v razmaku 32 sekund. Prednost je na 5:0 povišal Boštjan Goličič, na 6:0 pa Ken Ograjenšek. V zadnji tretjini sta končni izid (9:0) postavila Jan Drozg z drugim golom in tretjim golom ter Aleksandar Magovac.

Slovenija, Litva in Madžarska so imele pred zadnjim krogom po tri točke. Preostala para 5. kroga sta še Belorusija - Južna Koreja in Kazahstan - Madžarska. Na SP divizije I (skupina B) bo nazadovala zadnja ekipa letošnjega tekmovanja.

Slovenci imajo z Litovci sicer malo izkušenj, a so doslej vse dobre; na treh tekmah so trikrat zanesljivo zmagali, zadnji medsebojni dvoboj pa je star že deset let: leta 2009 na SP v Litvi so bili Slovenci boljši z 8:2.

Na vrhu je bilo vse odločeno že v soboto, po medsebojni tekmi Kazahstana in Belorusije in zmagi domačinov po podaljšku s 3:2 sta si ti ekipi priigrali napredovanje med elito za naslednje leto.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine