Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Nove točke, a tudi opozorilo

Jeseničani so se v Alpski ligi zelo namučili na poti k zmagi proti Fassi.
Tadej Čimžar je bil vnovič med najboljšimi igralci Jesenic.<br />
FOTO Uroš Hočevar
Tadej Čimžar je bil vnovič med najboljšimi igralci Jesenic.<br /> FOTO Uroš Hočevar
13. 10. 2018 | 20:31
13. 10. 2018 | 21:04
2:13
Hokejisti SIJ Acronija Jesenic nadaljujejo niz zmag, tokrat so v 9 . nastopu sezone za točke alpske lige pred 600 gledalci na svojem ledu ugnali moštvo Fasse, a povsem gladke poti k zmagi z 8:5 (2:1, 4:2, 2:2; Čimžar, Tomaževič po 2, Bašič, Svetina, Glavič,  Urukalo) ni bilo. 

Sobotni hokejski večer v Podmežakli ni bil za tiste z zrahljanimi živci. Jeseničani naj bi namreč brez hujših težav osvojili nove točke in si utrdili mesto med najboljšimi v alpski ligi, a očitno se je v slačilnico železarjev naselila tudi viroza pretirano lahkega in nezbranega pristopa. Po vseh hladnih prhah tega večera je bilo ob koncu še najbolj pomembno, da je zmaga vendarle ostala na Gorenjskem.

V dolini Fasse, pod imenitnimi smučišči, se ponašajo z lepo hokejsko tradicijo, a dosedanji del sezone je razkrival, da imajo ta čas Jeseničani občutno bolj konkurenčno moštvo kot pa ti italijanski tekmeci. Povrhu so slovenski prvaki imeli lepo popotnico k tej tekmi ob zmagi na četrtkovem gostovanju v Rittnu na Južnem Tirolskem, a že od začetka so se tokrat ob dejansko lahkotnejšem pristopu znašli v zagati. Resda je Luka Bašič, zabil vodilni gol, a Italijani so hitro izenačili, nato v nadaljevanju po jeseniškem vodstvu z 2:1 povsem zasukali izid.

Na polovici tekme so bili gostitelji še daleč od načrtovane zmage, nakar je z zaporednima goloma nase opozoril najboljši železar te jeseni – Tadej Čimžar. A navzlic poznejši prednosti Jeseničanov s 6:3, mirnega spanca še ni bilo, saj so se Italijani z goloma spet vrnili k negotovemuboju, ob koncu pa je občinstvo vendarle zaploskalo jeseniški zmagi z 8:5. Tako četa Gabra Glaviča ostaja tik pod vrhom prvenstvene razpredelnice za vodilnim Brunicom, a obenem je prestala tokrat tudi uro opozorila – brez resnega pristopa ni nagrade. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine