Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Norveški as spregovoril o poročnih načrtih z Mikaelo Shiffrin

Aleksandru Aamodtu Kildeju se zdi povsem normalno, da ga novinarji pogosto sprašujejo o njegovi zvezi z ameriško šampionko.
Mikaela Shiffrin in Aleksander Aamodt Kilde sta srečno zaljubljena. FOTO: Andrew Kelly/Reuters
Mikaela Shiffrin in Aleksander Aamodt Kilde sta srečno zaljubljena. FOTO: Andrew Kelly/Reuters
21. 6. 2023 | 17:07
21. 6. 2023 | 17:23
2:03

Mikaela Shiffrin in Aleksander Aamodt Kilde veljata za sanjski smučarski par. Skupaj sta že od leta 2021. Ali že razmišljata o poroki? »Zame je še malce prezgodaj. Oba imava zelo naporno življenje, vendar nama gre zelo dobro. Za poroko pa zdaj še ni pravi trenutek,« je pred kratkim za domače medije svoj pogled razkril 30-letni Norvežan.

Da ga novinarji pogosto sprašujejo o njegovi zvezi z dve leti mlajšo ameriško šampionko, se mu zdi povsem normalno. »Mikaela je najboljša smučarka na svetu, jaz pa tudi nisem tako slab. Takšna kombinacija ni prav pogosta,« je razmišljal Aamodt Kilde. Kot je pristavil, svoje ljubezni že dolgo ne skrivata več.

Med njunimi skupnimi točkami so vsekakor tudi uspehi na belih strminah. Shiffrinova je z 88 zmagami najuspešnejša alpska smučarka v zgodovini svetovnega pokala. Ob tem ima tudi pet velikih kristalnih globusov, 14 kolajn s svetovnih prvenstev in tri z olimpijskih iger.

Aamodt Kilde je olimpijski podprvak v alpski kombinaciji iz Pekinga 2022, kjer si je prismučal tudi bronasto odličje v superveleslalomu. Poleg tega se lahko pohvali še z dvema srebrnima kolajnama s svetovnega prvenstva v Courchevelu 2023, 21 zmagami v svetovnem pokalu in velikim kristalnim globusom iz sezone 2019/20.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine