Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Sanjski dan najbolj slavnega smučarskega para

Ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin po zmagi v kraljevski disciplini korak bližje velikemu globusu, norveški as Alexander A. Kilde osvojil smukaško lovoriko.
Mikaela Shiffrin in Aleksander Aamodt Kilde sta imela obilo razlogov za veselje. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Mikaela Shiffrin in Aleksander Aamodt Kilde sta imela obilo razlogov za veselje. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
16. 3. 2022 | 22:08
17. 3. 2022 | 09:53
1:51

Uvodni tekmi finala svetovnega pokala v alpskem smučanju v Courchevelu sta se razpletli povsem po okusu najslavnejšega zimsko-športnega para – ameriške zvezdnice Mikaela Shiffrin in norveškega asa Alexandra Aamodta Kildeja, ki sta bila najbolj nasmejana po današnjih smukih v Franciji.

Ženski smuk, v katerem je tretji mali globus z 12. mestom potrdila Italijanka Sofia Goggia, je dobila prav Mikaela Shiffrin in tako slavila že 74. zmago v svetovnem pokalu, v moški preizkušnji, v kateri je bil najhitrejši Avstrijec Vincent Kriechmayr, pa je srčni izbranec ameriške šampionke Alexander Aamodt Kilde s četrtim mestom za las osvojil smukaško lovoriko. V končni razvrstitvi kraljevske discipline je imel namreč le trinajst točk naskoka pred Švicarjem Beatom Feuzem, ki je bil včeraj tretji.

»Trepetal sem vse do konca, zdaj imam dve globusa. Zdi se mi, kot da sanjam,« ni skrival navdušenja 29-letni Norvežan. Od silne sreče je žarela tudi njegova izvoljenka Shiffrinova, ki ji – mimogrede – na nedavnih olimpijskih igrah na Kitajskem nikakor ni šlo po željah. »To je bil popoln dan,« je bila vesela 27-letna Američanka, potem ko je kot vodilna v dvoboju za veliki kristalni globus svojo prednost pred najhujšo tekmico, Slovakinjo Petro Vlhovo, ki je s 16. mestom ostala praznih rok, povečala na 156 točk.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine