Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Lindvik nared za zaključno dejanje v Bischofshofnu

Norveški smučarski skakalec Marius Lindvik je zaradi zobobola izpustil drugo in tretjo tekmo novoletne turneje, zdaj se je vrnil v karavano.
Marius Lindvik je novoletno turnejo začel s tretjim mestom v Oberstdorfu, nato pa ga je ustavil zobobol. FOTO: Christof Stache/AFP
Marius Lindvik je novoletno turnejo začel s tretjim mestom v Oberstdorfu, nato pa ga je ustavil zobobol. FOTO: Christof Stache/AFP
5. 1. 2021 | 08:59
5. 1. 2021 | 09:22
1:38
Norveški smučarski skakalec Marius Lindvik je sporočil, da se vrača v karavano za zadnjo tekmo novoletne skakalne turneje v Bischofshofnu.

22-letni Norvežan je na prvi tekmi turneje v Oberstdorfu zasedel tretje mesto, nato pa ga je ustavil zobobol. Norvežanu so v Innsbrucku odstranili vneti modrostni zob, nato pa je moral zaradi drenaže v bolnišnici ostati še nekaj dni, tako da je izpustil drugo in tretjo tekmo turneje.

»Končno sem zapustil bolnišnico. Po lažjem treningu sem pripravljen, da bom jutri spet skakal. Veselim se, da bom znova na skakalnici,« je na družabnih omrežjih zapisal Lindvik.

Norvežan bo tako na seznamu nastopajočih v današnjih kvalifikacijah (16.30), jutrišnja zaključna tekma turneje pa se bo začela ob 16.45.

Po treh tekmah novoletne turneje vodi Poljak Kamil Stoch (809,9) pred rojakom Dawidom Kubackim (794,7) in Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom (789,3), najboljši Slovenec je Anže Lanišek na šestem mestu (770,4).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine