Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Grd padec Mete Hrovat v lovu na stopničke

Švicarski Lenzerheide je v nedeljo gostil ženski veleslalom, ki ga je dobila Francozinja Tessa Worley. Meta Hrovat po četrtem času prve vožnje grdo padla.
Tessa Worley proslavlja v cilju druge vožnje. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Tessa Worley proslavlja v cilju druge vožnje. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Š. R., STA
6. 3. 2022 | 11:38
6. 3. 2022 | 16:19
2:26

Meta Hrovat je po odličnem nastopu v prvi vožnji tudi v finalu odločno napadla uvrstitev na stopničke. Na progo se je podala s četrtim časom in bila v igri, da prehiti takrat vodilno Italijanko Federico Brignone, nato pa zajela vratca in po obratu v zraku grdo padla na hrbet. Tekmo so za več minut prekinili, Hrovatova pa je ob pomoči trenerja Livia Magonija in sodelavcev nato vendarle odšepala na rob proge, kjer so jo nato spet postavili v sedeči položaj. Zaenkrat informacij o resnosti poškodbe ni, Hrovatovo seveda še čaka podrobnejši zdravniški pregled.

Padla je tudi njena reprezentančna kolegica Tina Robnik, ki je bila po prvem mestu osma. Tako je najboljšo slovensko uvrstitev zabeležila Andreja Slokar, zasedla je 15. mesto. Točke je s 25. mestom osvojila tudi Neja Dvornik. Ana Bucik je brez uvrstitve ostala že v prvi vožnji. Z odlično drugo vožnjo sta si prvi mesti zagotovili Francozinja Tessa Worley in Italijanka Federica Brignone, Francozinja je bila hitrejša za 29 stotink sekunde.

Tretje mesto je zasedla olimpijska prvakinja in vodilna po prvi vožnji, Švedinja Sara Hector, ki še vedno vodi v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala, v skupnem pa je Američanka Mikaela Shiffrin izkoristila odstop Slovakinje Petre Vlhove in s četrtim mestom povečala svojo prednost.

Zadovoljna, a zna tudi bolje

»Z današnjo tekmo sem kar zadovoljna, ker sem imela sedaj pet zaporednih ničel na veleslalomskih smučkah, če gledam še paralelno tekmo. Vedno sem naredila isto napako, da sem zdrsnila. Jaz sem zadovoljna, čeprav vem, da znam smučati bolje,« je dejala Slokarjeva.

Podobno je svoj nastop ocenila tudi Dvornikova: »Prva vožnja mi zgoraj ni najbolje uspela, nisem se je lotila najbolje. Na koncu sem bila vseeno dovolj hitra, da sem se uvrstila v drugi tek. Ta mi je uspel bolje, sem pokazala kar nekaj dobrega smučanja. Tako lahko rečem, da je za menoj kar uspešen dan.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine