Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Ema Volavšek na težko pričakovani premieri tik pod zmagovalnim odrom

Najboljša slovenska tekmovalka v nordijski kombinaciji kljub četrtemu mestu bila najbolj zadovoljna s svojim nastopom na veliki nagradi FIS v Oberstdorfu.
Ema Volavšek si je v Oberstdorfu priskočila in pritekla četrto mesto. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Ema Volavšek si je v Oberstdorfu priskočila in pritekla četrto mesto. FOTO: Barbara Gindl/AFP
29. 8. 2024 | 14:59
29. 8. 2024 | 14:59
2:09

V Oberstdorfu so sinoči pod streho spravili zgodovinsko prvo tekmo za nordijske kombinatorke na veliki skakalnici, na kateri se je zmage veselila Ida Marie Hagen. Norvežanki, ki je 18. avgusta praznovala 24. rojstni dan, sta družbo na odru za najboljše delali Nemki Nathalie Armbruster (+ 10,8) in Jenny Nowak (+ 17,8).

Na nehvaležnem četrtem mestu je pristala najboljša Slovenka Ema Volavšek, ki je za zmagovalko zaostala za 43,5 sekunde. Po skoku, dolgem 113 metrov, je bila še osma, s četrtim dosežkom na 5-kilometrski tekaški oziroma rolkarski preizkušnji pa je napredovala tik pod zmagovalni oder.

»Prve tekme na veliki skakalnici smo se zelo veselili. Skok mi je še kar uspel, v teku pa se mi ni izšlo po željah. Začela sem malce prehitro, nato pa me je malo zmanjkalo. Četrto mesto je v redu, vem pa, da sem sposobna več,« je dejala 21-letna članica ljubljanske Ilirije, ki po dveh tekmah v skupni razvrstitvi za veliko nagrado Mednarodne smučarske zveze (FIS) s 150 točkami drži četrto mesto. Vodi Ida Marie Hagen (190).

image_alt
Timi Zajc in Žiga Jelar čez noč ostala brez svojih kril

Od naših sta v Oberstdorfu nastopili tudi Silva Verbič (+ 1:13,6) in Teja Pavec (+ 1:49,8), ki sta pristali na 12. oziroma 14. mestu.

Med moškimi je na veliko veselje domačih gledalcev zmagal Johannes Rydzek, najvišje uvrščeni Slovenec pa je bil znova Vid Vrhovnik (+ 1:30,8), ki je zasedel 18. mesto. Jošt Juvan je preizkušnjo s krogom zaostanka končal na 42. mestu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine