Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Ema Volavšek še drugič zapored poletna kraljica

Najboljša slovenska tekmovalka v nordijski kombinaciji je z zmago na zadnji tekmi na najlepši možni način potrdila skupno prvo mesto v veliki nagradi FIS.
Ema Volavšek si je za konec v Beljaku priskočila in pritekla še zmago. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Ema Volavšek si je za konec v Beljaku priskočila in pritekla še zmago. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
3. 9. 2023 | 12:13
3. 9. 2023 | 17:47
3:53

Ema Volavšek je na najlepši možni način ubranila lovoriko v veliki nagradi Mednarodne smučarske zveze (FIS) v nordijski kombinaciji. Zadnjo tekmo v Beljaku je namreč prepričljivo odločila v svojo korist, potem ko je zmagala z več kot pol minute prednosti.

Najboljša slovenska kombinatorka je bila po skokih druga za Nemko Svenjo Würth, na 5-kilometrski tekaški preizkušnji pa si je izbojevala 35,4 sekunde naskoka pred Svenjino rojakinjo Nathalie Armbruster. Würthova je v cilj pritekla kot tretja z zaostankom 45,1 sekunde.

»Današnja tekma je potekala zelo dobro. Že skok je bil dober, tako da sem imela odlično izhodišče za tek. Tekla sem prav tako dobro, bilo je sicer malo težje, ker sem bila vseskozi sama, a mi je uspela dobra tekma. Prvo mesto danes in skupno prvo mesto! Zdaj se bom pripravila za zimo, v katero si želim iti s podobnimi občutki,« je bila nasmejana 20-letna članica ljubljanske Ilirije.

Volavškova je tako še drugič po lanskem podvigu v Oberwiesenthalu okusila slast zmage v poletni različici svetovnega pokala in z njo potrdila končno prvo mesto v skupni razvrstitvi velike nagrade FIS. V seštevku štirih preizkušenj je zbrala 370 točk, 50 več od najbližje zasledovalke Armbrusterjeve. Na tretjem mestu je pristala Norvežanka Ida Marie Hagen, ki se je morala tokrat sprijazniti z nehvaležnim četrtim mestom.

Preostali naši tekmovalki Teja Pavec (+ 2:48,9) in Silva Verbič (+ 2:56,6) sta druga za drugo zasedli 18. oziroma 19. mesto.

Med trideseterico tudi Vrhovnik in Brecl

Na moški preizkušnji se je zmage veselil Finec Ilkka Herola, ki je v ciljnem šprintu za pičle 0,5 sekunde ugnal domačega kombinatorca Stefana Retteneggerja. Tretji je bil Stefanov brat Thomas Rettenegger (+ 29,1).

Med Slovenci se je znova najvišje uvrstil Vid Vrhovnik (+ 1:57,3), ki si je priskočil in pritekel 22. mesto. Tri mesta za njim je pristal Gašper Brecl (+ 2:04,6), medtem ko sta Matic Hladnik (+ 4:56,6) in Aleks Muhič (+ 5:30,2) preizkušnjo končala na 47. oziroma 49. mestu.

Po uspešnem dnevu je bil vidno zadovoljen tudi glavni trener naše reprezentance Goran Janus. »Moram reči, da sem kar užival v tej poletni veliki nagradi, še posebno ob predstavah Eme. Ko se nam je ponudila priložnost za zmago, smo jo tudi zagrabili. Zasluži si vse čestitke, ponovila je lanski uspeh, skupno prvo mesto. To glede na močne reprezentance Norveške in Nemčije ni kar tako. Pri fantih je bil Gašper v Oberwiesenthalu 10., kar je njegov najboljši rezultat, Vid se je vrnil po enoletnem premoru. Prve točke so dosegli Erazem, Garbajs in Hladnik. Če potegnem črto pod moški in ženski del, smo tekmovali kar dobro, glede na to, da nas je malo. Kar zadeva Emino poškodbo, moram potrkati. Zadeva je trenutno v redu, vendar ni zagotovila. Še naprej mora hoditi na fizioterapijo. Upam, da bomo ostali zdravi, v zimo pa bomo lahko šli optimistično,« se je razgovoril Janus.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine