Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zgodovinska zmaga Slovencev v Avstriji

Uvodna letošnja tekma velike nagrade Mednarodne smučarske zveze (FIS) v nordijski kombinaciji se je presenetljivo razpletla z zmago naše ekipe.
Ema Volavšek je prispevala svoj delež k zmagi Slovenije. FOTO: Matej Družnik/Delo
Ema Volavšek je prispevala svoj delež k zmagi Slovenije. FOTO: Matej Družnik/Delo
24. 8. 2024 | 20:45
24. 8. 2024 | 20:58
1:55

Slovenski reprezentanti v nordijski kombinaciji so odlično odprli tekmovanje v veliki nagradi pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (FIS). Vid Vrhovnik, Tia Malovrh, Ema Volavšek in Gašper Brecl so namreč presenetljivo v svojo korist odločili uvodno tekmo mešanih ekip v letošnji poletni različici svetovnega pokala v Tschaggunsu.

Po skokih na 100-metrski napravi na skrajnem zahodu Avstrije so bili naši kombinatorci še četrti za vodilnimi Francozi, drugouvrščenimi Nemci in tretjeuvrščenimi Avstrijci, toda njihov zaostanek ni bil velik – le 18 sekund. Na tekaški preizkušnji so nato izbranci glavnega trenerja Primoža Triplata nadomestili razliko in slavili zgodovinsko prvo zmago z 2,7 sekunde naskoka pred drugouvrščenimi Norvežani Jensom Luraasom Oftebrojem, Ido Marie Hagen, Marte Leinan Lund in Einarjem Luraasom Oftebrojem. Na tretjem mestu so z zaostankom 4,2 sekunde pristali Nemci.

Vid Vrhovnik in Ema Volavšek sta se skupaj s Tio Malovrh in Gašperjem Breclom danes veselila zmage v Tschaggunsu. FOTO: Marko Feist
Vid Vrhovnik in Ema Volavšek sta se skupaj s Tio Malovrh in Gašperjem Breclom danes veselila zmage v Tschaggunsu. FOTO: Marko Feist

»Neverjetno! Kar ne morem verjeti, kaj nam je uspelo. Očitno delamo v pravi smeri in upam, da bomo lahko kaj takšnega ponovili tudi pozimi,« je bil presenečen tudi Brecl.

Slovensko zastopstvo je imelo na štartu še eno ekipo (v postavi Erazem Stanonik, Teja Pavec, Silva Verbič in Jošt Juvan), ki pa po diskvalifikaciji Pavčeve (zaradi neustreznega skakalnega dresa) ni mogla izvleči več od zadnjega enajstega mesta.

image_alt
Timi Zajc in Žiga Jelar čez noč ostala brez svojih kril

Jutri bosta v Tschaggunsu na sporedu še posamični tekmi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine