Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Ema Volavšek znova na zmagovalnem odru

Vrhunska slovenska tekmovalka v nordijski kombinaciji se je dan po ekipnem podvigu na veliki nagradi v Avstriji veselila še tretjega mesta med posameznicami.
Ema Volavšek se je danes izkazala s tretjim mestom. FOTO: Marko Feist
Ema Volavšek se je danes izkazala s tretjim mestom. FOTO: Marko Feist
25. 8. 2024 | 14:54
25. 8. 2024 | 15:13
2:11

Le dan po zgodovinski krstni zmagi slovenske mešane ekipe v nordijski kombinaciji na preizkušnji za veliko nagrado Mednarodne smučarske zveze (FIS) se je Ema Volavšek znova udeležila slovesne razglasitve najboljših. Na posamični tekmi v Tschaggunsu se je danes izkazala s tretjim mestom.

Po skokih je bila 21-letna članica ljubljanske Ilirije še deveta, na 5-kilometrski tekaški oziroma rolkarski preizkušnji pa je bila najhitrejša med vsemi kombinatorkami. Z izvrstnim nastopom je Volavškova prehitela šest tekmic ter na koncu zaostala le za nemško zmagovalko Jenny Nowak in drugouvrščeno Norvežanko Ido Marie Hagen, od katere jo je na koncu ločilo 3,7 sekunde. Na poti na zmagovalni oder je Ema za 1,3 sekunde prehitela tudi Nemko Nathalie Armbruster in jo tako potisnila na nehvaležno četrto mesto.

Med deseterico se je od naših prebila tudi Teja Pavec, ki je z zaostankom 1:18,1 minute pristala na devetem mestu. Silvo Verbič so diskvalificirali zaradi neustreznega skakalnega dresa, Tia Malovrh pa se ni podala na štart.

Vid Vrhovnik 15. na moški tekmi

Na moški preizkušnji sta se dvojne zmage veselila norveška brata Einar Luraas Oftebro in Jens Luraas Oftebro, najvišje uvrščeni Slovenec pa je bil Vid Vrhovnik, ki si je z zaostankom 55,5 sekunde priboril 15. mesto. Gašper Brecl (+ 2:06,1) je zasedel 24. mesto, Jošt Juvan (+ 3:59,6) je tekmo končal na 37. mestu, Erazem Stanonik pa se po 45. skakalnem dosežku ni podal na štart rolkarske preizkušnje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine