Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Anže Kopitar dosegel prvi gol Kraljev v novi sezoni (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so pred domačim avditorijem v Staples Centru v podaljšku pokleknili pred Morskimi psi iz San Joseja (2:3).
Ob prvem golu v sezoni so soigralci skočili v objemu Anžetu Kopitarju. FOTO: Kirby Lee/Reuters
Ob prvem golu v sezoni so soigralci skočili v objemu Anžetu Kopitarju. FOTO: Kirby Lee/Reuters
6. 10. 2018 | 07:33
6. 10. 2018 | 11:14
3:29
Los Angeles – Med zadnjimi je novo sezono hokejske lige NHL odprl tudi nekdanji večkratni lastnik Stanleyjevega pokala (nazadnje v sezoni 2013/14), moštvo Los Angeles Kings, na čelu s slovenskim zvezdnikom Anžetom Kopitarjem, ki še naprej – že tretjo sezono zapovrstjo – nosi tudi kapetanski trak. V igralskem kadru velikih pretresov ni bilo, poleti ga je okrepil zgolj veliki ruski ostrostrelec Ilja Kovaljčuk, ki se je po petih sezonah v domači KHL (Ska St. Peterburg) vrnil na ono stran »luže«.

Anže Kopitar je v 18. minuti znižal na 1:2. FOTO: Kirby Lee/Reuters
Anže Kopitar je v 18. minuti znižal na 1:2. FOTO: Kirby Lee/Reuters


Ob pravem času na pravem mestu


In trener John Stevens ga je seveda takoj postavil v napad s hrušiškim centrom Kopitarjem, ki se lahko pohvali, da je v sinočnjem domačem dvoboju pred 18.230 gledalci v Staples Centru proti San Joseju dosegel prvi zadetek Kraljev v novi sezoni! Dosegel ga je v 18. minuti, ko so gostitelji že izgubljali z 0:2, za Morske pse sta dotlej zadela Timo Meier in Evander Kane. Kopitar, ki je lani s 35 goli v 82 dvobojih beležil najučinkovitejšo sezono v karieri, je v mrežo hladnokrvno pospravil odbitek po strelu Dereka Forborta, ki je na poti proti vratom zadel še Alexa Iafalla in spremenil smer, gorenjski as pa je bil ob pravem času (prisebno) na pravem mestu.


Odločil Kevin Labanc


Druga tretjina se je za Los Angeles začela sanjsko, saj je že po 37 sekundah igre izenačil Tyler Toffoli. Do konca rednega dela se nato mreži nista več zatresli, zmago s 3:2 pa je Morskim psom zagotovil 22-letni Kevin Labanc z jubilejnim dvajsetim golom v karieri. Anže Kopitar je bil med vsemi napadalci obeh moštev najdlje na ledni ploskvi, kar 22 minut in 22 sekund, hkrati je bil tudi med najbolj podjetnimi možmi, saj je kar petkrat preizkusil reflekse tekmečevega čuvaja Martina Jonesa, sicer nekdanjega soigralca. Petkrat je sprožil le še Kane na nasprotni strani.

Evander Kane je bl najpodjetnejši mož v vrstah zmagovalcev. FOTO: Kirby Lee/Reuters
Evander Kane je bl najpodjetnejši mož v vrstah zmagovalcev. FOTO: Kirby Lee/Reuters


V noči na ponedeljek z Detroitom


»Po doseženem prvem zadetku smo se ustalili in začeli igrati, žal pa je vse skupaj zadostovalo le za točko. Vseeno je dvoboj za nas spodbuden in nam daje tudi informacijo, na čem moramo graditi in kaj še popraviti. Na prvi tekmi sezone ne more biti vse popolno,« je strnil vtise prekaljeni 31-letni Hrušičan. Nov izziv čaka Kopitarja in soigralce že v noči na ponedeljek, ko bodo v Staples Centru gostili zasedbo Detroita, ki je uvodoma ravno tako v podaljšku pokleknila pred Columbusom.


IZIDA


Los Angeles Kings : San Jose Sharks 2:3 – v podaljšku (Anže Kopitar 1+0 v 22 minutah)
Columbus Blue Jackets : Carolina Hurricanes 1:3

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine