Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

V Seulu brez vodilne teniške igralke

Poljska teniška zvezdnica odpovedala nastop v Južni Koreji, kjer ne bo tudi newyorške finalistke Jessice Pegule ter kazahstanske Rusije Jelene Ribakine.
Tudi Iga Šwiatek je ena od številnh teniških igralk, ki so se soočile z izčrpanostjo. FOTO: Geoff Burke/USA Today Sports
Tudi Iga Šwiatek je ena od številnh teniških igralk, ki so se soočile z izčrpanostjo. FOTO: Geoff Burke/USA Today Sports
STA, S. U.
14. 9. 2024 | 13:01
14. 9. 2024 | 13:01
1:49

Prva igralka svetovne teniške lestvice Poljakinja Iga Šwiatek je odpovedala nastop na teniškem turnirju serije WTA 500 v Seulu, nastopu v Južni Koreji pa se je odpovedala tudi finalistka odprtega prvenstva ZDA Američanka Jessica Pegula, lani najboljša v Seulu. Turnir se bo začel v nedeljo.

Poljska zvezdnica je kot razlog za umik navedla utrujenost, Pegula, ki je v New York prvič zaigrala v finalu na turnirju za veliki slam, pa je odstopila zaradi poškodbe reber. Prva je junija zmagala na Roland Garrosu in osvojila bron na olimpijskih igrah v Parizu, preden je izgubila proti Peguli v četrtfinalu OP ZDA, se je tudi prejšnji mesec umaknila z OP Kanade zaradi utrujenosti.

Turnir v Južni Koreji bo izpustila tudi nekdanja prvakinja Wimbledona in četrta igralka sveta Jelena Ribakina iz Kazahstana, in sicer zaradi poškodbe hrbta.

Šwiatkova je sicer kljub četrtfinalnemu porazu na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku zadržala veliko prednost na svetovni lestvici WTA. Newyorška zmagovalka, Belorusinja Arina Sabalenka, za njo na 2. mestu zaostaja za 2169 točk. Obe omenjeni sta si edini že zagotovili nastop za finale sezone, od 2. do 9. novembra v Riadu v Savdski Arabiji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Ne verjemite vražam; naj bo petek, 13., vaš srečni dan.

PREVERITE PONUDBO  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine