Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Jannik Sinner z zajetno prednostjo, Nova Đoković izpadel iz prve trojice

Za zmagovalcerm OP ZDA v tenisu sta se na lestvici ATP zvrstila Alexander Zverev in Carlos Alcaraz, med dekleti le dvoboj Ige Šwiatek in Arine Sabalenke.
Jannik Sinner je z drugim letošnjim naslovom na velikih slamih ušel tekmecem na lestvici ATP. FOTO: Matthew Stockman/Getty Images Via AFP
Jannik Sinner je z drugim letošnjim naslovom na velikih slamih ušel tekmecem na lestvici ATP. FOTO: Matthew Stockman/Getty Images Via AFP
Š. R., STA
9. 9. 2024 | 09:48
0:30

Italijan Jannik Sinner, zmagovalec zadnjega turnirja za grand slam v sezoni, odprtega prvenstva ZDA, ostaja številka 1 svetovnega tenisa. Njegova prednost pred zasledovalci je narasla že na 4105 točk. Na drugo mesto svetovne lestvice se je po zgodnjih porazih Španca Carlosa Alcaraza in Srba Novaka Đokovića povzpel Nemec Alexander Zverev.

Zverev se je na OP ZDA prebil do četrtfinala, kar je bilo dovolj, da je izenačil svojo dosedanjo najboljšo uvrstitev kariere na svetovni lestvici.

Zmagovalec New Yorka leta 2022 Alcaraz je letos izpadel v drugem krogu, branilec naslova Đoković pa v tretjem, tako da je slednji nazadoval na četrto mesto.

V top 10 se je vnovič povzpel finalist OP ZDA Taylor Fritz, ki je z 12. napredoval na sedmo mesto.

Najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici je Bor Artnak na 373. mestu. Med najboljšimi 1000 igralci sveta sta le še Blaž Rola na 818. in Filip Jeff Planinšek na 826. mestu.

Arina Sabalenka lovi Igo Šwiatek na lestvici WTA. FOTO: Mike Frey/Usa Today Sports Via Reuters Con
Arina Sabalenka lovi Igo Šwiatek na lestvici WTA. FOTO: Mike Frey/Usa Today Sports Via Reuters Con

Vodilni že z vstopnicama za finale sezone

Poljakinja Iga Šwiatek je kljub četrtfinalnemu porazu na teniškem oprtem prvenstvu ZDA zadržala veliko prednost na svetovni lestvici WTA. Zmagovalka v New Yorku, Belorusinja Arina Sabalenka za njo na drugem mestu zaostaja za 2169 točk. Obe omenjeni sta si edini že zagotovili vstopnici za finale sezone. Slovenke so daleč od vrha.

Za vodilno dvojico se je po finalu na OP ZDA s šestega mesta na tretje prebila domačinka Jessica Pegula. Branilka naslova na zadnjem grand slamu sezone, prav tako Američanka Coco Gauff, pa je zdrsnila na šesto mesto lestvice, potem ko je letos izpadla v osmini finala.

Med najboljšo deseterico se je po uspešnih nastopih v New Yorku prebila še ena Američanka. Emma Navarro je napredovala z 12. na osmo mesto svetovne elite, potem ko je pred domačimi navijači zaigrala v polfinalu.

Slovenske igralke so daleč od prve stoterice, najboljša med njimi je Veronika Erjavec na 194. mestu, ki bo tudi glavna domača adutinja na turnirju WTA 125 ta teden v ljubljanskem Tivoliju.

Erjavec je obenem tudi edina slovenska igralka med prvimi 200 na svetu. Polona Hercog je 215., Tamara Zidanšek je po lestvici zdrsnila še za 77 mest in je po novem na 226. mestu, Dalila Jakupović je 258., nekdanja številka 1 slovenskega tenisa Kaja Juvan pa je šele 408. igralka sveta, potem ko je izgubila kar 181 mest glede na prejšnjo lestvico pred OP ZDA.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine