Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Trud je Nadalova največja vrlina, v tem pogledu je nad vsemi

John McEnroe je v pogovoru za Tennis365 izpostavil španskega teniškega igralca Rafaela Nadala kot nekoga, ki je lahko vzor vsem ostalim v karavani.
Rafael Nadal je po velikem boju v četrtfinalu Wimbledona ugnal Američana Taylorja Fritza, nato pa predal polfinalni obračun z Avstralcem Nickom Kyrgiosom. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Rafael Nadal je po velikem boju v četrtfinalu Wimbledona ugnal Američana Taylorja Fritza, nato pa predal polfinalni obračun z Avstralcem Nickom Kyrgiosom. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
19. 7. 2022 | 16:00
19. 7. 2022 | 21:29
1:58

»Njegova borba in trud ... Ni lahko s 36 leti osvojiti OP Avstralije in Roland-Garros, nato pa se uvrstiti še v polfinale Wimbledona,« opozarja John McEnroe, osvajalec sedmih velikih slamov. Rafael Nadal je z 22 naslovi na največjih turnirjih še vedno svetovni rekorder, a se mu je Srb Novak Đoković z zmago v Wimbledonu spet približal na le naslov zaostanka.

Španec je polfinalni dvoboj z Avstralcem Nickom Kyrgiosom v Londonu seveda predal zaradi poškodbe, trud na igrišču in ob njem pa McEnroe primerja s svojim starim znancem Jimmyjem Connorsom, a je Nadal v tem pogledu kljub vsemu zgodba zase, dodaja 63-letnik po rodu iz nemškega Wiesbadna.

»Še nikoli nisem videl koga takšnega. Mislil sem, da se je Jimmy Connors zelo trudil, a nato sem spoznal Rafaela Nadala. To je njegova največja vrlina,« je še dodal McEnroe. Ta je sicer že v Londonu izpostavil po njegovem mnenju povsem različna miselna pristopa svetovnih asov iz Španije oziroma Srbije.

»Njuna pristopa se povsem razlikujeta. Đoković odkrito govori o tem, kako si želi največ naslovov, Nadal pa se vede, kot da ni pomembno nič drugega kot to, da pride na igrišče in se trudi vsako točko vsakega dvoboja,« je za BBC dejal McEnroe.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine