Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Thiem in Đoković sta se v petih nizih srečno rešila iz velike stiske

V 3. krogu OP Avstralije je Avstrijec zaostajal proti Nicku Kyrgiosu z 0:2 v nizih, Srb je moral premagati poškodbo trebušne mišice in Taylorja Fritza.
Dominic Thiem (levo) in Nick Kyrgios sta se na vso moč borila za uvrstitev v 4. krog, po dvoboju pa sta si segla v roke. FOTO: Asanka Brendon Ratnayake/Reuters
Dominic Thiem (levo) in Nick Kyrgios sta se na vso moč borila za uvrstitev v 4. krog, po dvoboju pa sta si segla v roke. FOTO: Asanka Brendon Ratnayake/Reuters
12. 2. 2021 | 15:46
12. 2. 2021 | 17:33
4:17
Ko so pred začetkom letošnjega odprtega prvenstva Avstralije spraševali najboljše teniške igralce sveta, česa se veselijo, jih je večina odgovorila: vrnitve občinstva na tribune! V njihovi podpori pa so lahko uživali le nekaj dni, saj so zaradi širjenja angleške različice koronavirusa v državi Viktoriji gledalcem prepovedali vstop v Melbourne Park vsaj do srede. Ob začasnem slovesu pa so lahko uživali v velikem odporu njihovega svojeglavega ljubljenca Nicka Kyrgiosa v dvoboju 3. kroga z lanskim finalistom Dominicom Thiemom.

Kyrgios kljub nesporni nadarjenosti zaseda na svetovni lestvici ATP 47. mesto, torej je le deset stopničk višje kot vodilni Slovenec Aljaž Bedene, in se lahko dva meseca pred 26. rojstnim dnevom pohvali z dvema uvrstitvama v četrtfinale turnirjev za grad slam; v Wimbledonu 2014 in Avstraliji 2015. Zaradi slovesa večnega upornika brez pravega razloga, pogostega nešportnega vedenja in nenehnega jeznega tvitanja, pri katerem se pogosto loti največjih zvezdnikov teniške karavane, predvsem Novaka Đokovića, pa se v medijih pojavlja precej bolj pogosto, kot bi si zaslužil s športnimi dosežki.
 

Kyrgios je ponosen nase


Da Avstralec niti ne ve dobro, kaj bi počel s svojim talentom, je dokazal tudi v merjenju moči s Thiemom. Proti tretjemu igralcu sveta je z odlično igro dobil uvodna dva niza, zmago v drugem je potrdil kar s servisom »iz kolena«, ki je za mnoge znak nespoštovanja tekmecev, nato pa mu je začela pešati zbranost. Avstrijec je izkoristil priložnost in še enkrat pokazal, da je v zadnjih sezonah igralsko dozorel in da se po lanskem zmagoslavju na OP ZDA ni naveličal zbirati lovorike. Še več: pri 27 letih ima kar nekaj rezerve.

Novak Đoković je po poškodbi potreboval pomoč zdravnika. FOTO:Brandon Malone/AFP
Novak Đoković je po poškodbi potreboval pomoč zdravnika. FOTO:Brandon Malone/AFP


Po zmagi s 4:6, 4:6. 6:3, 6:4, 6:4 je Thiem poudaril: »To je bil zadnji vrhunski dvoboj pred zaprtjem turnirja. Žalostno je, da moramo znova narediti vzvratni korak.« Kyrgios je po razpletu ohranil diplomatsko držo: »Zelo sem ponosen nase, saj sem se odlično kosal z enim od najboljših igralcev na svetu. Želim mu veliko sreče v nadaljevanju turnirja.«

Ob njegovih besedah so se še posebej muzali Đokovićevi podporniki. Kot pravijo, bodo Avstralcu prej ali slej znova popustile zavore in takrat ga bo morala javnost postaviti na pravo mesto. »Mislim, da ne smemo izgubljati preveč besed s takšnim kmetavzarjem. To je podobno, kot da bi zvezdnike resničnostnih šovov spraševali o pomembnih stvareh v življenju,« je ocenil nekdanji selektor srbske reprezentance Bogdan Obradović.


 

Đoković ne ve, če bo igral z Raonićem


Nekoliko pozneje se je v velikih težavah znašel tudi osemkratni zmagovalec OP Avstralije Đoković, a nekako premagal bolečine po poškodbi trebušne mišice v drugem nizu in Američana Taylorja Fritza s 7:6 (1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2. »Očitno sem zelo dobro psihično pripravljen, saj mi je uspelo izvleči zmago v nemogočih okoliščinah. Razmišljal sem, da bi predal dvoboj, saj nisem mogel zasukati zgornjega dela telesa niti spodobno vračati tekmečevega začetnega udarca, lahko sem le serviral. Zaskrbljen sem, saj mislim, da imam natrgano mišico. Nimam izkušenj s takšno poškodbo, zato ne vem, če bom lahko čez dva dneva igral z Milošem Raonićem,« se je pridušal Srb.

Gledalci niso videli najbolj dramatičnih trenutkov dvoboja, saj so morali zapustiti tribune sredi četrtega niza, čim je v Melbournu odbila polnoč in so začele veljati nove omejitve.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine