Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Prekletstvo sklepnega mastersa

Za zadnjima zmagovalcema Grigorjem Dimitrovom in Aleksandrom Zverevom neuspešno obdobje
Grigor Dimitrov je lansko sezono začel kot 3. na ATP, v ponedeljek ne bo več med 70. FOTO: Reuters
Grigor Dimitrov je lansko sezono začel kot 3. na ATP, v ponedeljek ne bo več med 70. FOTO: Reuters
8. 8. 2019 | 06:00
3:12
Ljubljana – Največji teniški naslovi so rezervirani za Rogerja Federerja, Rafaela Nadala in Novaka Đokovića, le eno stopničko pod velikimi slami pa sta zadnji dve leti vendarle lovoriko osvojila igralca, ki ne sodita med veliko trojico. Sklepni masters osmerice 2017 je namreč pripadel Grigorju Dimitrovu, 2018 pa Aleksandru Zverevu. Za oba so se po zmagi začeli težki časi.

Tako Zverev kot Dimitrov sta najvišjo uvrstitev na lestvici ATP dosegla s 3. mestom, a če se prvi še vedno drži med deseterico (7.), za Bolgara velja vse drugače. Pred kratkim je prvič po sedmih letih izpadel iz petdeseterice, v ponedeljek ne bo več niti v top 70. Odkar je zmagal na mastersu osmerice, se je njegova krivulja strmo obrnila navzdol, osvojil ni nobene lovorike več, igral le v enem finalu in enem polfinalu, na kar treh turnirjih za veliki slam je izpadel v 1. kolu, dvakrat v Wimbledonu, kjer je bil leta 2014 že polfinalist …

Lani se je dolgo časa še tolažil, da ni razloga za paniko, da gre pač za psihično in telesno izčrpanost, zato je treba ostati pozitivno naravnan, letos so nastopile še težave z ramo in vse skupaj je šlo še dodatno navzdol. Dno je dosegel pred kratkim, ko je v Atlanti izgubil proti 405. z lestvice ATP Kevinu Kingu, po porazu v 1. kolu mastersa v Montrealu proti Stanu Wawrinki pa je njegovo letošnje razmerje zmag in porazov 12:14.

»V tenisu se mora veliko stvari postaviti na svoje mesto, če ni prave mentalitete, je težko zmagovati. V zadnjih šestih mesecih me je ustavila poškodba rame, zamenjati sem moral tudi lopar, kar ni nikdar lahko. Slabše ne more iti in občutek imam, da se stvari spet obračajo na bolje in gredo v pravo smer,« razmišlja Dimitrov, ki je v tem obdobju tudi odpustil trenerja Danija Vellverduja, v njegovem taboru sta zdaj Radek Štepanek in Andre Agassi.

Aleksander Zverev je prepričan, da gre lahko sezona le na bolje. FOTO: AFP
Aleksander Zverev je prepričan, da gre lahko sezona le na bolje. FOTO: AFP


Zelo podobno razmišlja tudi Zverev, čigar rezultati so veliko boljši od Bolgarovih, a daleč od takšnih, kot bi si jih želel, na velikih slamih še vedno ni preskočil četrtfinala (letos je bil med osmerico le v Parizu), tako lani kot predlani je na pesku osvojil turnir iz serije masters, letos zgolj iz serije 250. Velike težave je imel s svojim nekdanjim agentom, s katerim nesoglasja rešujeta po pravni poti, trener Ivan Lendl je končal sodelovanje z njim.

»Za mano ni najboljše leto, a sem še vedno deveti v tej sezoni, sem v igri za sklepni masters. Sezona se zame lahko obrne le na boljše, upam, da se bo to zgodilo tu na severnoameriški turneji. Ni pa vse tako slabo kot vsi mislijo, kozarec je lahko vedno pol prazen ali pol poln,« pravi še vedno le 22-letni Nemec.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine