Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Medvedjev najboljši v Miamiju, nazaj na vrh Đoković

Turnir serije masters v Miamiju z denarnim skladom 9,32 milijona evrov je pripadel ruskemu teniškemu igralcu Danilu Medvedjevu.
Danil Medvedjev igra v odlični formi. FOTO: Al Bello/AFP
Danil Medvedjev igra v odlični formi. FOTO: Al Bello/AFP
Š. R., STA
2. 4. 2023 | 21:10
2. 4. 2023 | 21:36
2:47

Ruski teniški igralec Danil Medvedjev je zmagovalec turnirja serije masters v Miamiju z denarnim skladom 9,32 milijona evrov. To je njegov četrti letošnji naslov na turnirjih serije ATP. V finalu je bil po uri in 33 minutah boljši od mladega Italijana Jannika Sinnerja s 7:5 in 6:3.

Medvedjev še nikoli ni izgubil v dvoboju s Sinnerjem. Doslej sta se pomerila šestkrat, prav vse dvoboje pa je dobil 27-letni Rus. Letos je to zanj že četrti naslov po zmagah v Rotterdamu, Dohi in Dubaju. V karieri je sicer igral v osmih finalih turnirjev serije masters in jih pet dobil.

19. turnirska zmaga v 32. finalu

Zmagovalec OP ZDA leta 2021 in četrti nosilec turnirja je v polfinalu premagal rojaka Karena Hačanova s 7:6 (5), 3:6, 6:3, postal pa je tudi prvi tenisač po Švicarju Rogerju Federerju (2006), ki je pred začetkom evropske sezone zaigral že v petih finalih najvišje ravni. Skupno v karieri je bila to zanj 19. turnirska zmaga v 32. finalu.

Danil Medvedjev in Jannik Sinner FOTO: Geoff Burke/Reuters
Danil Medvedjev in Jannik Sinner FOTO: Geoff Burke/Reuters

Sinner je v polfinalu ugnal prvega nosilca turnirja Španca Carlosa Alcaraza s 6:7 (4), 6:4, 6:2 po treh urah in treh minutah in se še drugič uvrstil v finale Miamija. A tako kot pred dvema letoma, ko je izgubil proti Poljaku Hubertu Hurkcaczu, je 21-letnik klonil tudi tokrat. Za Južnega Tirolca je bil to deseti finale v karieri, vendar ostaja pri sedmih zmagah.

Alcaraz vrnil na vrh Đokovića

Alcarazov poraz v polfinalu Miamija pa pomeni, da se bo 19-letnik iz Murcie začasno poslovil od prvega mesta na lestvici ATP. Znova bo na vrh skočil Srb Novak Đoković, ki v Indian Wellsu in Miamiju ni smel igrati zaradi marca še veljavnih koronskih omejitev za tuje potnike v ZDA.

V ženski konkurenci je do naslova prišla Čehinja Petra Kvitova, ki je osvojila 30. naslov v karieri. V sobotnem finalu je bila s 7:6 (14) in 6:2 boljša od Kazahstanke Jelene Ribakine.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine