Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Kaja Juvan prek vseh ovir v Melbourne

Obetavna Ljubljančanka je v zadnjem kvalifikacijskem situ za prvi turnir teniškega grand slama ugnala slovaško tekmico.
Kaja Juvan je uspešno vstopila v novo koledarsko leto. FOTO: Jure Eržen/Delo
Kaja Juvan je uspešno vstopila v novo koledarsko leto. FOTO: Jure Eržen/Delo
STA
13. 1. 2021 | 09:37
1:51
Obetavna slovenska teniška igralka Kaja Juvan je uspešno prestala kvalifikacijski turnir za nastop na prvem turnirju za grand slam v sezoni: odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu. V Dubaju je kot prva nosilka v 3. kolu kvalifikacij po manj kot uri igre ugnala Slovakinjo Rebecco Šramkovo s 6:1 in 6:2.

Slednja je v uvodnem kolu kvalifikacij ugnala slovensko predstavnico Dalilo Jakupović, v tretjemu pa ni imela možnosti proti 20-letni Ljubljančanki, ki je slavila po vsega 53 minutah.

V prvem nizu je Juvanova do odvzema servisa prišla v drugi in šesti igri, v drugem nizu pa v prvi in sedmi igri za zanesljivo zmago proti 203. igralki sveta. V dvoboju je Juvanova izgubila le deset točk ob lastnem začetnem udarcu.
Trenutno 100. igralka sveta bo drugič nastopila na OP Avstralije, lani je tam izpadla v prvem kolu. Skupaj ima na turnirjih za grand slam šest nastopov v glavnem delu žreba, do drugega kola se je prebila na OP Francije (2020), v Wimbledonu (2019) in na OP ZDA (2020).

Lani se je na slovitem pariškem pesku odrezala z zmago proti nemški zvezdnici Angelique Kerber. FOTO: Florian Eisele/Reuters
Lani se je na slovitem pariškem pesku odrezala z zmago proti nemški zvezdnici Angelique Kerber. FOTO: Florian Eisele/Reuters


Juvanova je bila sicer kot 104. igralka ob lanskem rezu za nastop na OP Avstralije predvidena kot prva zamenjava za glavni del turnirja, a je morala v kvalifikacijah igrati kljub temu, da je bila Ukrajinka Dajana Jastremska (29. igralka sveta) suspendirana po pozitivnem dopinškem testu.

Prvi turnir velike četverice v Melbournu se bo začel 8. februarja, pred tem pa igralke in igralce čaka 14-dnevna obvezna karantena v deželi tam spodaj.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine