Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Juvanova le še korak od glavnega dela OP Avstralije

Slovenska teniška igralka je v drugem krogu kvalifikacij premagala Ukrajinko Anhelino Kalinino s 6:2 in 6:4. Blaž Rola izpadel.
Prva nosilka kvalifikacij Kaja Juvan za preboj na glavni del potrebuje le še eno zmago. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Prva nosilka kvalifikacij Kaja Juvan za preboj na glavni del potrebuje le še eno zmago. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
STA
12. 1. 2021 | 11:40
12. 1. 2021 | 13:51
2:01
Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v drugem krogu kvalifikacij za OP Avstralije uspešno opravila z Ukrajinko Anhelino Kalinino (6:2, 6:4) in je le še korak oddaljena od glavnega dela turnirja.

Juvanova, prva nosilka kvalifikacijskega turnirja v Dubaju, je za zmago potrebovala 75 minut. Slovenka je svoji nasprotnici, ki je na lestvici WTA 59 mest nižje (104:163), 5 odvzela servis, končno razmerje točk pa je bilo 61:46 v korist Juvanove.

Slovenska predstavnica si je v prvem nizu odločilno prednost priborila v zadnjih treh igrah, ko je pri vodstvu s 3:2 prišla do breaka, nato uspešno servirala in v osmi igri še enkrat odvzela servis Ukrajinki.

Tekmici v drugem nizu nista bili zanesljivi pri serviranju. V prvih sedmih igrah sta izgubili po dve servisni igri, rezultat pa je bil 4:3 v prid Slovenke. Ta je dvoboj odločila v deseti igri, v kateri je povedla s 40:0 in unovčila drugo žogico za zmago.

Kajo Juvan v zadnjem krogu kvalifikacij čaka obračun s Slovakinjo Rebecco Šramkovo, 203. igralko sveta, ki je v prvem krogu izločila Slovenko Dalilo Jakupovič.
 

Rola izpadel


Blaž Rola pa je v Dohi v drugem krogu kvalifikacij za nastop na odprtem prvenstvu Avstralije izgubil proti Francozu Mathiasu Bourgueju, 214. igralcu z lestvice ATP, z 2:6, 7:6 (4) in 3:6. Rola, 32. nosilec kvalifikacij in 154. na lestvici ATP je v prvem krogu premagal Latvijca Ernestsa Gulbisa, 185. igralca sveta.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine