Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Zvita lisica Tjaša ukradla žogo in zmago Podravki

Krim Mercator je v zadnjih dveh minutah prišel do velike točke v Koprivnici. Tamara Mavsar dosegla deset golov, Tjaša Stanko pet. Podravka na Kodeljevem 3. novembra.
Tjaša Stanko je utišala dvorano v Koprivnici. Foto RK Krim
Tjaša Stanko je utišala dvorano v Koprivnici. Foto RK Krim
21. 10. 2018 | 20:45
7:08
»Nam ta točka vsekakor pomeni več kot Podravki,« je bistvo razburljive tekme povzel Uroš Bregar, trener rokometašic Krima Mercatorja, ki so v sosedskem derbiju 3. kola lige prvakinj imele težave, a so vztrajale in bile na koncu nagrajene.

Za Krim je bila točka vredna suhega zlata, storil je še en velik korak k napredovanju iz skupine. Če bo čez dva tedna na Kodeljevem premagal Podravko, si bo ne le zagotovil nadaljevanje tekmovanja v glavnem delu, ampak tudi vsaj dve točki, ki jih bo prenesel naprej v boju za četrtfinale, ki je tiha želja slovenskih prvakinj. Te so imele v Koprivnici ob vstopu v drugo polovico prvega polčasa krizo, kvalifikantke so dosegle štiri zaporedne gole in ušle na 11:7 ter potem na 13:9, toda krimovkam je do odmora uspelo zaostanek prepoloviti.


 

Prezgodnje slavje


Tudi v drugem polčasu je bolje kazalo ekipi trenerja Zlatka Saračevića, pri kateri imajo glavno vlogo Rusinji in Belorusinja. Gol Alene Ihneve je deset minut pred koncem pomenil vodstvo s 24:20, Selena Milošević pa je dve minuti in pol pred koncem po napaki Tjaše Stanko zadela za 27:24 in v nabito polni dvorani se je že začelo slavje.

Tamara Mavsar se je podpisala pod deset golov. Foto RK Krim
Tamara Mavsar se je podpisala pod deset golov. Foto RK Krim


Bilo je preuranjeno, zadnjo besedo so imele neuklonljive Ljubljančanke. Stankova se je hitro odkupila, izsilila izključitev kapetanke Dragice Džono in sedemmetrovko, ki jo je izkoristila Tamara Mavsar in vpisala deseti gol. Podravka ni želela tvegati z igro brez vratarke, Krimova obramba pa je bila kos petim napadalkam, Polona Barić je 40 sekund pred koncem zadela z desnega krila.

Nato je dvorana obnemela, ko je Stankova kot zvita lisica ukradla žogo Korini Karlovčan in zdrvela v napad ter izenačila. Podravki je ostalo 19 sekund, oba poskusa visoke Ihneve pa je zaustavil Krimov blok. Gostje so se veselile velike točke, Hrvatice pa kar niso mogle verjeti, kaj so izpustile iz rok, osmoljenko Karlovčanovo pa so na klopi zalile solze.
 

Desetica Mavsarjeve


Junakinja večera je postala Stankova, ki je imela sicer izkoristek strelov le 5:11, vendar je ohranila zbranost v ključnih trenutkih in pokazala zmagovalni značaj. »Ves čas smo bile v zaostanku, malo pred koncem tekme tudi za štiri gole, a nismo obupale. Spodbujale smo se na igrišču, v nas je verjel strokovni štab, stisnile smo v obrambi, Maja (Vojnović, op. p.) je ubranila nekaj strelov. Ujele smo jih, hvala bogu, da smo odnesle vsaj eno točko,« je bil remi kot zmaga za mlado Mariborčanko.

Alja Koren je po 20 minutah tekmo končala zaradi poškodbe kolena. Foto RK Krim
Alja Koren je po 20 minutah tekmo končala zaradi poškodbe kolena. Foto RK Krim


Čisto desetico je ustrelila Mavsarjeva, ki ji roka ni zadrhtela. »Osvojile smo točko, ki je velika za dve. Ob koncu smo pokazale izvrstno timsko delo. Vedeli smo, da bo to eno izmed zahtevnejših gostovanj, zato je točka vredna toliko več,« je bila na predstavo ponosna Mavsarjeva (strel 10:12), ki še vedno igra z zaščito zlomljenega nosu.
 

Bregar: Stankova pokazala vrhunskost


Bregar, ki ga je v zadnjih dneh zdelala viroza, je bil ob koncu tekme kot prerojen, je pa opozoril ne nekatere slabosti. »V prvem polčasu smo odigrali slabšo obrambo kot proti Thüringerju (27:20, op. p.), Podravkine tujke so dosegale gole, ki jih ne bi smele. Zaostanek dveh golov ob polčasu je bil še ugoden. Tudi v nadaljevanju se nismo znali sestaviti, približali smo se, ampak so se nam stvari sproti podirale. Na koncu smo garali, garali in garali. Ihneva je dvakrat v končnici preigrala Stankovo, ta pa je pokazala svojo vrhunskost z ukradeno žogo in golom. Vsaka točka v tem delu je zelo pomembna. Na povratni tekmi bo psihološko breme na naši strani,« je opozoril Bregar, ki je v 20. minuti ostal brez poškodovane Alje Koren. Kako huda je poškodba kolena, bodo danes povedali zdravniki.

Skupina A – Larvik : Odense 25:33 (13:16; Christensen 6; Højlund 8), Metz : Budućnost 25:24 (8:11; Smits 7; Laslo 6); vrstni red: Metz 5, Odense 3, Budućnost in Larvik po 2; skupina B – København : Rostov-Don 21:27 (13:13; Blohm in Bont po 4; Vjahireva 9), Sävehof : Brest 27:39 (16:19; Hallagård 5; Gros in Mangue po 8); vrstni red: Rostov-Don 5, København 4, Brest 3, Sävehof 0; skupina D – Kristiansand : CSM Bukarešta 27:29 (14:14; Sulland 8; Lekić 9, Neagu 7, Lazović 4, Omoregie 0), Bietigheim : Ferencvaros 25:28 (14:13; Van der Heijden 5; Hafra 8); vrstni red: CSM Bukarešta 4, Ferencvaros 4, Bietigheim 3, Kristiansand 1.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine