Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Krimovke odločene pogasiti "Saračevo" vročico v Koprivnici

Miša Marinček in Tjaša Stanko verjameta v sobotno zmago Krima Mercatorja proti Podravki v ligi prvakinj. Trener Uroš Bregar zbolel, tri dekleta s težavami, a vsi naj bi bili nared. 
Organizatorico Krimove igre Nino Zulić (z žogo) mučijo bolečine v vratu, ampak bo stisnila zobe. FOTO: Tomi Lombar
Organizatorico Krimove igre Nino Zulić (z žogo) mučijo bolečine v vratu, ampak bo stisnila zobe. FOTO: Tomi Lombar
18. 10. 2018 | 17:00
18. 10. 2018 | 17:23
5:44
Najpomembnejših štirinajst dni v jesenskem delu sezone je pred rokometašicami Krima Mercatorja. Potem ko so se z zmago proti Thüringerju HC znebile velikega bremena, bodo na dveh tekmah proti starim znankam iz Podravke lovile tako napredovanje v glavni del EHF lige prvakinj kot tudi točke, ki bi jih prenesle vanj. Prvo dejanje sosedskega obračuna bo v soboto ob 18. uri v Koprivnici.

Krimovke so v enem tednu prehodile pot iz obupa do navdušenja. Na uvodnih minus 16 iz Györa so se odzvale z zmago za sedem golov proti nemškim prvakinjam na Kodeljevem (27:20).



"Čisto drugače je, ko se na novo tekmo pripravljaš z vtisom zmage. V ekipo sta se naselila samozavest in optimizem," je čustveno spremembo pozdravila Tjaša Stanko, najboljša debitantka v ligi prvakinj v prejšnji sezoni, ki še naprej potrjuje velik potencial. Proti Thüringerju je bila najboljša domača strelka s šestimi goli in bo tudi v Koprivnici ena glavnih adutinj trenerja Uroša Bregarja.
 

Bregarja zdelala viroza


Slednjega na današnji novinarski konferenci ni bilo, ker je staknil virozo, zamenjala ga je pomočnica Branka Jovanović, ki je zatrdila, da bo njen nadrejeni nared za sosedski derbi, tako kot tudi Polona Barič, Nina Zulić in Aneja Beganović, ki imajo nekaj težav, zato ekipa ta teden ni vadila v popolni zasedbi.

V Evropi težko najdeš dve ekipi, ki se bolje poznata. Krim in Podravka sta se že pred sezono srečali dvakrat, na turnirju Vinka Kandije v Ljubljani (33:28 za Krim) in teden kasneje na turnirju v Koprivnici (30:26 za Podravko).

V dveh mesecih se je sicer marsikaj spremenilo. Podravka z novim trenerjem Zlatkom Saračevićem ter tremi Vzhodnjakinjami se je uigrala, zmagala na domačem kvalifikacijskem turnirju in se po treh letih znova prebila v ligo prvakinj, v njej pa že takoj presenetila z zmago v Nemčiji.

Dora Krsnik (desno) je v prejšnji sezoni igrala za Podravko, zdaj pa bo branila Krimove barve. FOTO: Tomi Lombar
Dora Krsnik (desno) je v prejšnji sezoni igrala za Podravko, zdaj pa bo branila Krimove barve. FOTO: Tomi Lombar


Tudi pred tednom je pokazala zobe in bila dolgo časa enakovredna zvezdniškemu Györu (v 40. minuti je zaostajala zgolj z 22:23, na koncu pa klonila s 27:33). Koprivnico je znova zagrabila rokometna evforija, vstopnice so bile razgrabljene, Krim bo pred 2200 navijači moral pokazati še močnejši karakter kot v soboto, če želi iztržiti dober rezultat.

O značaju ekipe sicer kapetanka Miša Marinček ne dvomi. "Pokazale smo, da smo kos pritisku, ko smo proti Thüringerju v drugem polčasu uprizorile preobrat. Borbenost mora biti tudi na Hrvaškem naš zaščitni znak," je dejala vratarka Marinčkova in dodala, da se mora Krim bolj kot s tekmicami ukvarjati s seboj.
 

Prekiniti vzhodno navezo


Vseeno velja opozoriti na nekatere značilnosti hrvaških prvakinj. Po novem imajo glavno besedo dve Rusinji, srednja zunanja Natalija Čigrinova in leva zunanja Alena Ihneva, ter Belorusinja, desna zunanja Karina Ježikava. Omenjena trojica je na uvodnih dveh tekmah dosegla 32 od 55 golov (58%), zato je jasno, na koga bodo morale biti krimovke posebej pozorne. V vratih je v dobri formi Srbkinja Jovana Risović, na črti sta neugodni Ana Debelić (183 cm) in Dragica Džono (186) ...

Tjaša Stanko prihaja v vse boljšo strelsko formo. FOTO: Tomi Lombar
Tjaša Stanko prihaja v vse boljšo strelsko formo. FOTO: Tomi Lombar


"Pričakujem zelo težko tekmo, morda najtežjo doslej, toda verjamem v dekleta in naše navijače," je pred "spektaklom", kot ga napovedujejo v dvorani gimnazije Fran Galović, povedal legendarni "Sarač", bivši trener rokometašev Zagreba.

Tudi krimovke ne bodo brez podpore na tribunah, Stankova pa verjame, da bo v avtobusu z navijači tudi med potjo nazaj v domovino donela pesem. "Pred nami sta res pomembna dva tedna, ki bosta razkrila marsikaj. Mislim, da smo dobro pripravljene. Ta teden smo imele nekaj težav, vendar nas bodo te samo še okrepile. Vse punce bodo stisnile zobe, pomagali bomo druga drugi in verjamem, da nam bo uspelo. Ključna bo obramba, prek katere bomo skušale tekmicam vsiliti naš način igre. Morda je naša rahla prednost v tem, da je Krim zvest svojemu sistemu, odkar je tukaj Bregar, medtem ko je Podravka doživela ogromno sprememb, zato so prisotna tudi večja nihanja. Bomo videli," je dejala Stankova, ki dviguje formo, kar je dobra novica tudi za slovensko reprezentanco, ki bo kmalu nastopila na EP v Franciji, a Mariborčanka o tem še ne razmišlja: "Čakajo nas še štiri tekme v ligi prvakinj in temu posvečam vso pozornost."

Za Krim še ne bo nastopila novinka iz Francije, Marie-Paule Gnabouyou, za katero v klubu ocenjujejo, da še ni nared za vrhunski rokomet, čeprav zelo trdo trenira.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine