Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Vujović želi burno leto 2018 končati s slogom

Slovenci bodo jutri (18.30) v drugi tekmi kvalifikacij za EP gostovali v Estoniji. Jaka Malus namesto Gregorja Ocvirka; oboleli Urban Lesjak vprašljiv, Matevž Skok v pripravljenosti na Portugalskem.
Veselin Vujović si v Estoniji obeta visoko zmago Slovenije. FOTO: Tadej Regent
Veselin Vujović si v Estoniji obeta visoko zmago Slovenije. FOTO: Tadej Regent
27. 10. 2018 | 12:00
5:29
Še zadnja tekma v tem letu je pred slovenskimi rokometaši. Jutri ob 18.30 bodo v drugem kolu kvalifikacij za EP 2020 gostovali v Talinu pri na papirju najšibkejši reprezentanci v skupini 4. Toda selektor Veselin Vujović opozarja, da ima tudi Estonija adute, ki bi lahko zagrenili življenje Slovencem, če ti ne bodo povsem pri stvari.

Po zanesljivi zmagi z Latvijo gre v Zrečah vse bolj ali manj po ustaljenih tirnicah, a ne povsem. Pojavila se je dilema pri vratarjih. »Po dogovoru je Urh Kastelic odšel, ker se bo poročila njegova sestra dvojčica. Za pot v Estonijo sta bila predvidena Klemen Ferlin in Urban Lesjak, toda Lesjak je dobil visoko temperaturo in odšel v Celje k reprezentančnemu zdravniku Sašu Djuriću. Bomo videli, kako bo z njim. Za vsak primer smo poklicali Matevža Skoka, ki je pripravljen skočiti na letalo iz priti v Estonijo iz Portugalske,« je Vujović že vajen Murphyjevega zakona, ki je že precej zdesetkal njegovo vrsto.



Če bi bila pred Slovenci višja ovira od estonske, bi bil Vujović že v skrbeh, tako pa mirno pričakuje dvoboj, v katerem bodo njegovi fantje absolutni favoriti. Vujović bo gotovo naredil še eno spremembo. Namesto Gregorja Ocvirka bo na levem zunanjem položaju Jaka Malus.

»Ocvirku sem omogočil, da je v reprezentanci debitiral pred domačimi navijači, realno pa je Malus v tem trenutku boljši igralec in v boljši formi,« je razložil Vujović, ki se naposled ni odločil za vpoklic kapetana Vida Kavtičnika iz Montpelliera: »Vid je prejel injekcijo v koleno, a bil vseeno pripravljen pomagati, toda če bi ga zdaj poklical, bi si Jure Dolenec in Nejc Cehte mislila, da dvomim vanju, kar ne drži. Ni potrebe, da obremenjujemo kapetana, bolj ga bomo potrebovali v naslednjih akcijah
 

Vsi z energijo Janca in Šoštariča


V Mariboru je Slovenija pokazala dva različna obraza. V prvem polčasu je bila dominantna, v drugem je popustila. »Kakšen selektor bi bil, če bi se ustrašil Latvije in pri prednosti sedmih golov na domačem igrišču ne bi v igro poslal Ocvirka, Kastelica, Cehteta, Suholežnika, Ovnička? Nisem eden od 'retardiranih' trenerjev, ki zaupajo osmim igralcem in jih imajo v igri, dokler jim ne umrejo,« je bil slikovit »Vuja«, ki je glavno slabost videl v realizaciji.

Urban Lesjak je v Zrečah zbolel, njegov nastop je vprašljiv. FOTO: Tadej Regent
Urban Lesjak je v Zrečah zbolel, njegov nastop je vprašljiv. FOTO: Tadej Regent


»Nismo igrali tako slabo, kot smo slabo streljali. Zapravili smo vsaj pet 'zicerjev', najprej Matej Gaber in Blaž Blagotinšek, potem je Cehte imel nekaj slabih trenutkov, zgrešili smo še sedemmetrovko ... Skupaj nismo izkoristili kakšnih osem strelov s šestih metrov. Če bi jih vsaj polovico, bi bila razlika deset golov in ne šest. Bolj sem bil nezadovoljen z obrambo, v drugem polčasu smo prejeli veliko zadetkov skozi osrednji blok. Takšnega padca zbranosti in pristopa ne odobravam. Po drugi strani pa razumem igralce, vedeli so, da jih čez tri dni čaka nova tekma, zato nihče ni šel 200 na uro. Zelo vesel bi pa bil, če bi vsi imeli energijo kot Blaž Janc in Mario Šoštarič

Estonija je na Nizozemskem doživela visok poraz s 25:35 (10:17). Andris Celminš, član Maribora, je dosegel dva gola. V ekipi ni bilo najbolj znanega Maita Patraila, soigralca Cehteta in Lesjaka iz Hannovra. »Skupaj smo si ogledali tekmo. Kljub visokemu porazu so Estonci pokazali, da niso naivna ekipa. Imajo nekaj izkušenih igralcev, Dener Jaanimaa je nedavno igral v Kielu, nekaj jih je v nemški in francoski ligi, treba jih je vzeti resno. Trener je Šved (Thomas Sivertsson, op. p.), pri katerem zelo hitro kroži žoga. Nizozemci so jih pametno presenetili z obrambo 5-1, ki Skandinavcem ne leži. Nizozemska nam je pokazala, kako je treba igrati proti Estoniji, hkrati smo spoznali, da bodo Nizozemci kar trd oreh v boju za prvo mesto,« je pomembna spoznanja dobil Vujović, ki je v letu 2018 doživel veliko stresa, najprej na EP na Hrvaškem, potem v kvalifikacijah za SP, zato si želi, da bi Slovenci vsaj zadnjo tekmo odigrali, kot pritiče velikim reprezentancam.
 

Januarja dvakrat s Francozi


Ker Slovenija od jutri do aprila, ko bosta tekmi z Nizozemsko, ne bo imela pomembne tekme, je sprejel povabilo Francozov za dve prijateljski tekmi v začetku januarja. »To bo za nas dober test. Imeli smo ogromno ponudb, ampak izbral sem Francoze, potrebujemo tekme proti najboljšim na svetu

Dean Bombač se je proti Latviji vrnil v izbrano vrsto po skoraj dveh letih. FOTO: Tadej Regent
Dean Bombač se je proti Latviji vrnil v izbrano vrsto po skoraj dveh letih. FOTO: Tadej Regent

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine