Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Reprezentantka šesta Krimova okrepitev za novo sezono

Slovenska reprezentančna vratarka Amra Pandžić bo znova oblekla trenirko matičnega kluba Krima Mercatorja. Zadnje tri sezone v Romuniji.
Amra Pandžić se vrača v Slovenijo. FOTO: Damir Sencar/kolektiff
Amra Pandžić se vrača v Slovenijo. FOTO: Damir Sencar/kolektiff
3. 6. 2024 | 13:05
3. 6. 2024 | 13:06
2:24

Slovenska rokometna reprezentančna vratarka Amra Pandžić se po večletnem igranju v tujini vrača v Ljubljano h Krimu Mercatorju. Svojo člansko rokometno pot je začela prav pri Krimu, ekipi pa se bo ponovno pridružila za prihajajočo sezono, so sporočili iz kluba.

Pandžićeva je v sezoni 2007/08 nastopala v državnih članskih tekmovanjih v dresu Krima in se prvič preizkusila tudi pod evropskimi žarometi, ko je 27. oktobra 2007 debitirala na gostovanju pri Sävehofu.

Po uspešnem začetku pri ljubljanskem kolektivu se je v sezoni 2010/11 pridružila francoskemu prvoligašu Cergy-Pontoise Handball 95. Kljub prekinitvi aktivne športne poti zaradi študija matematike se je Ljubljančanka po treh letih vrnila na rokometna igrišča in oblekla dres Žalca.

Že naslednjo sezono je ponovno zaigrala za Krim Mercator, kjer je vztrajala do zadnjega dela sezone 2018/19. Tega je zaključila v Franciji pri Brestu.

Med letoma 2019 in 2021 je bila ena od 14 Slovenk, ki so v državnem dresu zbrale več kot sto nastopov, in članica turškega Kostamonuja Belediyesija, s katerim je eno sezono nastopala v ligi prvakinj, drugo pa v evropski ligi. Zadnja leta je preživela pri romunski ekipi CS Minaur Baia Mare, od koder se bo 34-letnica znova vrnila v domovino.

Poleg Brazilke Barbare Arenhart in Maje Vojnović, ki prav tako brani barve slovenske reprezentance, bo Pandžićeva predstavljala močan vratarski trio krimovk v naslednji sezoni, piše STA.

Pred tem je Krim sporočil, da v Stožice prihajajo Ana Gros, Francozinji Grace Zaadi Deuna in Tamara Horaček, Ana Abina in Španka Jennifer Gutierrez Bermejo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine