Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Pariz 2024

Slovenke za zgodovino, Pariz, Prihajamo! Ana Gros: Nekdo naj se zamisli

Kapetanka Ana Gros in druge junakinje Dragana Adžića bodo prva ženska reprezentanca Slovenije na olimpijskih igrah. Amra Pandžić: Ne gremo zgolj sodelovat.
Dekleta so si tako kot pred mesecem fantje priigrala olimpijsko vstopnico. FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP
Dekleta so si tako kot pred mesecem fantje priigrala olimpijsko vstopnico. FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP
14. 4. 2024 | 20:40
22. 5. 2024 | 11:24
5:59

V nadaljevanju preberite:

Kar 768 stopnic vodi do vrha katedrale v Ulmu, cerkve z najvišjim zvonikom na svetu. Slovenske rokometašice so na poti, ki je bila zelo trnova, zmogle vse, tudi zadnjo. Po sijajni zmagi proti Črni gori s 30:26 na tekmi za biti ali ne biti je bil njihov ponos v mestu ob Donavi višji kot Triglav.

Spisale so novo zgodovino slovenskega športa in se kot prva ženska reprezentanca prebile na olimpijske igre, ki bodo poleti v Parizu. Veselje je trajalo dolgo v noč, jutrri ob 13. uri bo na brniškem letališču sprejem za junakinje selektorja Dragana Adžića, ki jim je kanček dodatne energije dal tudi občutek krivice, ker njihovega uspeha v domovini ni bilo mogoče videti na nobeni od številnih televizijskih programov, tudi ne na javni TV Slovenija.

Kako se je spisala nova slovenska športna pravljica, kdo vse je bil prisoten na tekmi, kakšno je bilo vzdušje in slavje? Kaj so povedale igralke?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine