Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Dolenec: Poraz Celja krivično previsok

Celje Pivovarna Laško kljub petemu zaporednemu porazu proti Barceloni na pragu osmine finala. V sredo v Flensburgu. David Razgor prvi strelec tekme
Josip Šarac je dosegel zanj skromna dva gola. FOTO: Slavko Kolar
Josip Šarac je dosegel zanj skromna dva gola. FOTO: Slavko Kolar
23. 2. 2020 | 19:30
23. 2. 2020 | 20:21
9:00
Poln Zlatorog je po devetih letih dočakal gostovanje velike Barcelone in se prepričal o njeni moči, hkrati pa nagradil rokometaše Celja Pivovarne Laško za dober odpor v prvi tretjini srečanja in borbenost do konca. Kljub petemu porazu zapored so pivovarji še korak bližje napredovanju v osmino finala lige prvakov.

Že uro pred tekmo je bilo jasno, da se v Zlatorogu pripravlja spektakel. Travniki ob vznožju Golovca so bili polni pločevine, pred dvorano pa gneča kot že dolgo ne. Hram slovenskega rokometa je ponujal sijajno kuliso, najglasnejši aplavz pri devetkratnih evropskih prvakih pa je prejel slovenski reprezentant Jure Dolenec.



Josip Šarac je dosegel zanj skromna dva gola. FOTO: Slavko Kolar
Josip Šarac je dosegel zanj skromna dva gola. FOTO: Slavko Kolar


Škofjeločan je malce presenetljivo tudi začel tekmo in bil s sedmimi goli celo najboljši strelec gostov. Domači trener Tomaž Ocvirk je dal v vratih prednost pred Klemnom Ferlinom mlademu Miljanu Vujoviću, njegova prva obramba je Celjanom ponudila napad za plus dva, ki je ostala neizkoriščena, toda jasno je bilo, da Celjani ne bodo tako poceni prodali kože kot jeseni, ko so bili v Blaugrani krivi za neslavni klubski rekord s porazom z 21:45, njihovi navijači pa za sramoten incident.
 

Makuc pokazal talent


Eden najbolj obetavnih rokometašev v Evropi, Domen Makuc, je kazal svoj potencial, ki bi ga lahko podobno kot Blaža Janca nekega dne pripeljal tudi med španske velikane. Uvod je bil tudi po njegovi zaslugi povsem enakovreden. Motivirani Dolenec je sicer že v 12. minuti s četrtim golom presegel svoj najboljši strelski učinek v sezoni in takrat Barço prvič popeljal do otipljive prednosti (9:7). Vendar se 23-kratni slovenski prvaki niso dali kar tako, na sceno je stopil kapetan David Razgor in s petim golom, četrtim s sedmih metrov, znova popeljal pivovarje v vodstvo (11:10; 17. minuta).

FOTO: Slavko Kolar
FOTO: Slavko Kolar


A navdušene gledalce je hitro posedel francoski zvezdnik Dika Mem, sicer Dolenčev »nadrejeni« na desnem zunanjem položaju, s tremi goli v dobri minuti je postavil stvari na svoje mesto. Za Celjane je bila to hladna prha, šest minut in pol niso zatresli mreže in zaostali za tri gole, ko je zadel islandski velemojster Aron Palmarsson. Med odmorom je bila razlika že pet, razlika v kakovosti pa očitna.
 

Za Barcelono 14 strelcev


V drugem polčasu so se Celjani borili po svojih močeh in preprečili, da bi tekma prezgodaj postala revijalna, na noge so večkrat dvignili navijače. Vsem pa je bilo jasno, da senzacije ne bo in da bo Barcelona – med strelce se je vpisalo vseh njenih 14 igralcev v polju – potrdila prvo mesto v skupini A. Očitno pa ne bo zadnja tekmica v mestu ob Savinji v tej evropski sezoni. Točka na sredinem gostovanju v Flensburgu bi že potrdila udeležbo Celjanov v izločilnih bojih, v katerih so bili nazadnje v sezoni 2013/14. Še veliko bolj verjetno pa je, da Zagreb v nedeljo ne bo zmagal v Parizu.

FOTO: Slavko Kolar
FOTO: Slavko Kolar



 

Razgor ne bi trepetal do nedelje


Z devetimi goli je bil najboljši strelec tekme Razgor, ki mu poraz za 12 golov, najvišji v domači dvorani sploh, pač ni mogel biti v ponos, ni pa pomenil blamaže. Vendarle je bil za polovico nižji kot pred petimi meseci. »Imam mešane občutke, zadovoljen sem, ker smo kar nekaj časa držali stik z Barcelono, toda potem je ta pokazala moč, kaznovala tudi naše najmanjše napake. Mislim, da je ta čas najboljša ekipa v Evropi,« je poraz športno priznal Razgor, ki bi raje dvome o napredovanju razblinil v Flensburgu kot trepetal do nedeljskega večera ...

Tomaž Ocvirk ni mogel preprečiti visokega poraza. FOTO: Slavko Kolar
Tomaž Ocvirk ni mogel preprečiti visokega poraza. FOTO: Slavko Kolar


Dolencu pač ni treba trepetati, Barcelona bo preskočila osmino finala, razmišlja samo o jubilejnem 10. naslovu. »Mislim, da je bil poraz za Celje krivično previsok. Predstavilo se je v veliko boljši luči kot v Barceloni, se držalo 45 minut in dokazalo, da raste,« je čestitke tekmecem izrazil Dolenec, ki je imel poseben večer, pa ne samo zaradi sedmih golov: »Za Celje nikdar nisem igral, pa doživel tako topel sprejem, želim mu vse najboljše v nadaljevanju sezone, ko bo vse mogoče.«

Jure Dolenec je v Celju dosegel osebni strelski rekord v sezoni. FOTO: Slavko Kolar
Jure Dolenec je v Celju dosegel osebni strelski rekord v sezoni. FOTO: Slavko Kolar


Skupina B – Motor Zaporožje : Kielce 26:33 (14:19; Kozakevič 5; Karalek 8, Janc 3), Porto : Vardar 30:22 (11:10; Areia, Borges in Gomes po 5; Šiškarev 7, Skube 3, Sikošek Pelko 0), Meškov Brest : Kiel 33:30 (16:13; Vailupau 11, Malus 4, Razgor 0; Nilsson 8, Zarabec 0), Veszprem : Montpellier 24:23 (16:14; Gajić 7, Blagotinšek 2, Mačkovšek in Marguč 0; Descat 6); vrstni red: Kiel 20, Veszprem 18, Kielce 16, Montpellier 15, Porto 12, Vardar 11, Meškov Brest 8, Motor Zaporožje 4.

Play-off za osmino finala, prvi tekmi – Sporting : Dinamo Bukarešta 25:26 (9:13; Ghionea 8, Skok 6 obramb, Čudič 3 obrambe; Kuduz 7); Wisla Plock : Bidasoa Irun 32:25 (17:11; Daszek 9, Mlakar 2, Žabić 0; Azkue Saizar 7).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine