Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Celjani pred Parizom zanesljivi: 14 strelcev

Državni prvaki iz Celja Pivovarne Laško so v prvi tekmi 19. kola za deset golov ugnali Sviš.
Jaka Malus se je vrnil na igrišče. FOTO: Uroš Hočevar
Jaka Malus se je vrnil na igrišče. FOTO: Uroš Hočevar
20. 2. 2019 | 20:10
20. 2. 2019 | 20:15
3:45
Vseh 14 igralcev v polju se je vpisalo med strelce, ko so rokometaši Celja Pivovarne Laško v prvi tekmi 19. kola lige NLB s 40:30 premagali Sviš iz Ivančne Gorice. Samo vratarja Klemen Ferlin in Aljaž Panjtar, ki sta si razdelila polčasa, nista zatresla nasprotne mreže. Najboljši strelec je bil Gal Marguč s sedmimi goli in se očitno vrača v pravo formo po dolgotrajni odsotnosti. Po daljšem času je zaigral tudi Jaka Malus.

»Občutki po petih tednih od poškodbe so bili sprva mešani, imel sem občutek, da noga še ni povsem prava, saj sem s treningi začel šele ta teden. A vidim, da je bil predvsem strah tisti, ki me je malce držal nazaj, a sem se nato sprostil in brez težav odigral srečanje. Super občutek je, ko se vrneš takole in zmagaš z desetimi zadetki razlike, sedaj pa seveda priprave na Pariz,« je za klubsko spletno stran povedal organizator igre Malus in že omenil naslednji izziv, ko v nedeljo v Zlatorog prihaja zvezdniški PSG. Celjani nujno potrebujejo zmago za ohranitev upanja na nastop v osmini finala lige prvakov.



Dvoboj prve in zadnje ekipe so Celjani začeli odločno, izpeljali kar nekaj nasprotnih napadov in hitro povedli z 8:3. Po minuti odmora gostujočega trenerja Aleksandra Polaka so nekoliko stopili iz plina in Sviš je to izkoristil ter nekako uspel držati zaostanek na teh petih, šestih zadetkih razlike.

Gal Marguč je dosegel sedem golov. FOTO: Blaž Samec
Gal Marguč je dosegel sedem golov. FOTO: Blaž Samec


Ko je njegov kolega Tomaž Ocvirk dodobra spremenil postavo, se je ta nekaj časa lovila, gostje pa so se približali na minus dva. A po minuti odmora je razlika znova narasla in ob polčasu znašala pet zadetkov.

V drugem delu je prvič po poškodbi na parket stopil tudi omenjeni Malus, gostitelji pa so brez težav držali oziroma višali prednost ter varčevali z energijo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine