Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Senzacija v Zlatorogu, Trimo premagal prvake; Ocvirk: Kriv sem

Pred nedeljsko odločilno tekmo v ligi prvakov doma proti Szegedu drugi poraz Celja Pivovarne Laško v ligi NLB.
Kapetan Celjanov David Razgor in trener Tomaž Ocvirk sta si generalko za ligo prvakov zamišljala povsem drugače, kot se je razpletla. FOTO: Uroš Hočevar
Kapetan Celjanov David Razgor in trener Tomaž Ocvirk sta si generalko za ligo prvakov zamišljala povsem drugače, kot se je razpletla. FOTO: Uroš Hočevar
G. N., P. Z.
6. 2. 2019 | 20:29
6. 2. 2019 | 21:13
3:30
Sila slabo popotnico so si pripravili rokometaši Celja Pivovarne Laško za pomembno nedeljsko tekmo proti Pick Szegedu v ligi prvakov. Po zmagi v sobotnem derbiju v Velenju so v 17. kolu lige NLB prejeli zaušnico in doživeli drugi poraz v sezoni. Podvig v Zlatorogu je uprizoril Trimo z zmago z 31:26 (13:12).

Dolenjci so »pivovarjem« zadali šele drugi poraz v državnem prvenstvu in prekinili njihov niz 12 zmag. Podvig je zanje še večji, saj se varovanci Benjamina Teraša potegujejo za mesta, ki vodijo v končnico za prvaka.

To je bil prvi poraz trenerja Tomaža Ocvirka proti slovenskemu tekmecu in prvi poraz Celja v Zlatorogu od uvodne tekme s Skjernom v ligi prvakov. Celjani so s spodrsljajem omogočili prvim zasledovalcem Ribničanom, da se jim v boju za prvo mesto približajo le na točko.
 

Cirar paral mrežo


Celjani so imeli v prvem polčasu (v 23. minuti) najvišjo prednost treh golov (12:9), a potem niso zabili in šli na odmor z golom zaostanka. Tekma je bila nazadnje izenačena pri rezultatu 19:19, nakar je Gal Cirar dvakrat zadel za goste.

Po podvigu v dvorani Zlatorog veselju zmagovalcev ni bilo konca. FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje
Po podvigu v dvorani Zlatorog veselju zmagovalcev ni bilo konca. FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje


Ti so v drugem polčasu nenehoma bežali, a ko so Celjani v 52. minuti znižali na 23:24, se je dalo naslutiti, da se bo odpor Dolenjcev zlomil. Niti minuta odmora celjskega trenerja Ocvirka ni pomagala. Po njej je spet dvakrat zadel odlični Cirar, Trimo se je odpeljal na +3 in senzacija je bila že spisana.

Prvi strelec tekme je bil Trebanjec Cirar z 11 goli, pri Celju je bil najučinkovitejši Branko Vujović z 9.

»Občutki so fenomenalni, za to smo se trudili vso sezono in trudili se bomo še naprej. Danes se nam je vse poplačalo, ne premagaš vsak dan Celja. Mislim, da se še ne zavedamo dobro, kaj nam je nocoj uspelo tukaj v Zlatorogu, in bo vse prišlo za nami v prihodnjih dneh,« je bil v izjavi za klubsko stran na redek podvig ponosen trener gostov Teraš.
 

Ocvirk: To je moja krivda


Ocvirk je po prvem porazu v domači dvorani povedal: »Čestitke Trebnjemu za zmago. Ne morem reči drugega, kot da je to moja krivda. Ekipe nisem dovolj dobro pripravil, opozoril sem na previdnost, a očitno ni bilo dovolj. Tekmo smo vzeli preveč zlahka, po zmagi v Velenju smo mislili, da bo zmaga prišla sama. Nismo bili pravi, od prvega do zadnjega. Imeli smo težave v obrambi, v napadu nismo izkoriščali naših prednosti. Lovili smo rezultat, se poskusili vrniti, a igrali smo se s srečo in ta ti v takšni predstavi obrne hrbet. Zaslužili smo si poraz, vsako tekmo moraš biti z glavo pri stvari, če ne se ti vse obrne in upam, da bo vsaj lekcija dosegla svoje. Razočarali smo navijače, razočarali sodelavce v klubu, zaradi česar mi je še posebej žal.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine